Dr. Călin Doboş vorbeşte despre implanturile PIP

Din ce în ce mai multe femei atunci când recurg la o intervenţie de mărire a sânilor, sunt interesate de costul implanturilor şi nu de calitatea acestora. Ca urmare, multe clinici recurg la strategii de aplicare a unor implanturi ieftine, pentru a atrage cât mai multe cliente. Un caz mediatizat în ultimele zile este scandalul silicoanelor PIP produse de francezii de la Poly Implants Prothesis. Dr. Călin Doboş, medic estetician la Clinica Hyperion din Galaţi trage un semnal de alarmă şi le sfătuieşte pe toate femeile să-şi înlocuiască implanturile de acest tip, cât mai repede posibil.

O estimare realizată de Ministerul Sănătăţii din Franţa arată că între 400.000 şi 500.000 de femei (majoritatea din America Latină, Spania şi Marea Britanie) sunt purtătoare ale protezelor companiei Poly Implant Prothese (PIP).

Oficial, implanturile PIP se rup foarte uşor şi conţin aditivi toxici care nu sunt compatibili cu organismul uman. Reacţiile adverse sunt multiple, de la respingerea materialului de către corp până la cazuri de cancer mamar, aşa cum s-a întâmplat în Franţa.

“Nu am utilizat niciodată impanturi PIP sau Rofil pentru mărirea sau reconstrucţia de sân. În schimb, am îndepărtat câteva proteze de silicon produse de această companie, de când a început valul de nformare pe canalele media. Cele mai multe probleme sunt legate de ruptura învelişului şi contracţia capsulară. Nici una dintre paciente nu avea cancer la sân. Nu vă impacientaţi, sfatul meu pentru toate femeile aflate într-o astfel de situaţie este să îşi facă o ecografie mamară şi ulterior să-şi schimbe implanturile”, a declarat Dr. Călin Doboş, medic estetician în cadrul Clinicii Hyperion din Galaţi.

În România abia acum după 1 an de la prima mediatizare, femeile au început să se informeze despre riscurile oferite de aceste tipuri de implanturi şi îşi manifestă dorinţa de a le inlocuri, deşi în media apare clar necesitatea schimbării lor, încă din 2010.

“Clinica Hyperion a utilizat încă de la început doar implanturi de calitate excepţională, aceasta fiind confirmată de aşa numita – garanţie pe viaţa. De când s-au făcut ultimele declaraţii publice legate de pericolul la care se supun femeile purtătoare de implanturi PIP şi Rofil, programările pentru înlocuire au crescut considerabil”, a mai adăugat Dr. Călin Doboş.

Costurile de înlocuire a implanturilor variază între 2800 şi 3300 de euro în funcţie de marca utilizată: Mentor, Matrix – Natrelle sau Polytech 4TWO. Preţul include corset, internare, controale periodice şi pansamente.

Despre Dr. Călin Doboş

Dr. Călin Doboş deţine o vastă experienţă în domeniul chirurgiei estetice, acumulată în cei peste 10 ani de lucru în ţară, dar şi prin participarea la diferite congrese internaţionale în aproape toate ţările din Europa, pe continentul American, SUA, Canada sau Asia. Acesta a reuşit să aducă la noi în ţară cele mai eficiente tehnici de abordare a domeniului chirurgiei estetice.

Stagiile de perfecţionare în străinătate, pregătirea timpurie făcută încă de pe băncile facultăţii, dar şi sutele de cazuri soluţionate anual, reprezintă o adevărată carte de vizită a Dr. Călin Doboş.

Dr. Călin Doboş poate fi găsit la clinica Hyperion din Galaţi şi în Bucureşti la Centrul Medical Focus.