Dr. Kasem Abu Bakr lanseaza campania “Copilul tau merita toata atentia” Acesta va opera gratuit un copil cu arsuri grave in zona fetei

Medicul plastician Kasem Abu Bakr lanseaza campania „Copilul tau merita toata atentia”, o campanie de constientizare a riscurilor la care sunt supusi copiii atunci cand sunt lasati nesupravegheati. In cadrul campaniei, il va opera gratuit pe Paul, un copil care a suferit arsuri grave in zona fetei in urma unui accident casnic.

foto 1 foto 2

“Am initiat aceasta campanie din dorinta de a le fi aproape copiilor care, din diferite motive, au suferit accidente grave, dar si de a educa parintii cu privire la grija fata de copiii lor. Totul a  pornit de la cazul lui Paul, copilul de 7 ani din Prahova, care a suferit arsuri grave in zona fetei, dupa ce un resou incins a cazut peste patutul unde dormea, explica dr. Kasem Abu Bakr, Seful Departamentului de Chirurgie Estetica Kasem Aesthetic & Phlebology Clinic.

Paul a suferit arsuri grave pe fata, dupa ce un resou situat pe o etajera de deasupra patutului lui i-a cazut pe fata, cand avea doar 11 luni.

Avea 11 luni cand l-am lasat singur singur in patut doar cateva minute, timp in care am mers  sa ii aduc lapticul. Am pus resoul sus pe o etajera, tocmai ca sa fiu sigura ca nu ajunge copilul la el, insa nu am realizat ca firul resoului a ramas aproape de patut. Nu-mi dau seama ce s-a intamplat, cred ca l-a tras cumva cu mana si atunci i-a cazut pe fata. Nu stiu de ce ne-a dat Dumnezeu palma asta”, declara Mariana Ion, mama copilului.

In cei 6 ani de la accident, Paul a suferit in total 14 interventii

Dupa acest incident copilul a fost internat timp de 2 luni in spital, iar dupa inca 3 saptamani a suferit prima interventie. Pana in prezent a suferit in total 14 interventii, ultima chiar in luna aprilie a acestui an.

Situatia s-a ameliorat vizibil dupa cele 14 interventii, insa ma tem foarte tare sa nu ii faca rau atatea anestezii. Totusi, copilul inca arata destul de rau. I s-a luat piele pentru operatii si de pe manute si de pe picioare si de la subtioara. Are si o nara mai sus care trebuie refacuta. In octombrie, ne-a promis domnul dr. Kasem ca il opereaza si speram ca totul sa fie bine”, a adaugat mama copilului.

Cazul lui Paul este unul extrem de emotionant, tocmai pentru ca se afla la o varsta atat de frageda si merita sa se bucure de o viata normala, la fel ca ceilalti copii de varsta lui. Din pacate insa, cazul lui Paul nu este singurul de acest gen. Foarte multi copii din Romania sunt, asemenea lui Paul, victime ale neglijentei parentale. Prin aceasta campanie, ma adresez atat parintilor prin activitati educative in scopul unei atentii mai mari asupra copilului cat si copiilor, prin ingrijirea acestora din punct de vedere medical si estetic”, a declarat dr. Kasem Abu Bakr, Seful Departamentului de Chirurgie Estetica Kasem Aesthetic & Phlebology Clinic.

Potrivit Aliantei Europene pentru Siguranta Copiilor, Romania, alaturi de Albania si Bulgaria, are cele mai mari rate de ranire neintentionata din Europa. Varsta cea mai afectata de deces la domiciliu la copilul de 1-5 ani este cuprinsa intre 15-24 de luni, cauzele cele mai frecvente fiind accidentele produse in mediul casnic. Obiceiurile de viaţa, deprinderile si modalitaţile comportamentale influenţeaza frecvenţa accidentelor. Circa 57,3% din accidente se produc in condiţii casnice, in urma lipsei supravegherii de catre adulţi a copiilor şi in condiţii insuficiente de igiena a locuinţei.

Despre dr. Kasem Abu Bakr

Kasem Abu Bakr este membru al Societatii Regale de Medicina din Anglia, membru al Societatii Romane de Chirurgie Estetica si al Asociatiei Chirurgilor Plastici din Romania, membru al Colegiului American de Flebologie, acreditat de Universitatea din Chicago in domeniul chirurgiei plastice si certificat in lipoliza cu laser si proceduri endovenoase.

In anul 2013 a fost declarat cel mai bun chirurg estetician al anului si ambasadorul Institutului de Cercetare din Romania. In 2015 a fost ales intr-o echipa internationala engleza-canadiana dupa o activitate educativa si  de cercetare drept unul din cei mai buni 13 chirurgi din lume pentru inovatie si inventivitate pentru lucrarea stiintifica de laser in chirurgia estetica.