Dulce făcut în casă: Fursecuri cu banane şi ciocolată

A venit timpul să-mi recunosc viciul: îmi plac dulciurile. Nu mănânc dulce toată ziua, însă, din când în când, savurez ceva care să-mi resfete papilele gustative, să-mi dea o stare de bine şi un plus de energie.

Copil fiind, nu trecea un weekend fără ca mama mea să nu facă ceva dulce. O astfel de zi era mereu sărbătoare. Azi nu mai are timp pentru astfel de bucurii mici, astăzi salvarea noastră, a iubitorilor de dulciuri, se numeşte cofetărie.

Nu contest bunătatea dulciurilor cumpărate, nu zice nimeni că nu sunt gustoase şi îmbietoare. Arată atât de bine că mai mai nu te-ai mai opri din mâncat. Gustul şi ceea ce se vede te face să uiţi cu uşurinţă de diete şi promisiunea că vei slăbi cu orice prêt şi că vei rezista tentative de a te înfrupta din prăjituri.

Atunci când ai timp şi vrei ceva dulce pentru families au invitaţi, fă tu o prăjitură acasă. Te asigur că rezultatul va fi delicios orice ai pregăti. Sunt sigură că ştii prea bine care sunt avantajele deşerturilor de casă:

Ştii ce ingrediente foloseşti, ştii cât sunt de proaspete şi naturale.

Mirosul îmbietor din bucătărie îţi va umple sufletul de satisfacţie.

Familia şi prietenii îţi vor mulţumi pentru bucuria făcută.

După desert, aşteaptă-te ca toată lumea să-ţi ceară reţeta.

Dacă din mâna ta ies dulciuri extraordinare, apreciate de foarte multă lume, poţi să îţi deschizi propria afacere, cofetărie sau poţi pregăti dulciri pentru petreceri şi evenimente.

Şi pentru că nu vreau doar să vorbesc despre dulciurile de casă, vin şi cu o sugestie. Vă propun o reţetă minunată, gustoasă şi uşor de pregătit chiar şi pentru sărbătorile care se apropie.

Fursecuri cu banane şi ciocolată

Reţeta asta îmbina perfect fructele cu ciocolată irezistibilă. Aşadar, iubitorii de fructe şi ciocolată, sunt sigură că o vor savura de-a dreptul.

Pentru reţetă de fursecuri cu banane şi ciocolată aveţi nevoie de:

– 1 casa zahăr brun;

– ½ cană cu unt;

– ½ ceaşca ulei sau grăsime pentru frăgezirea aluatului;

– 2 ouă;

– 3 banane (1 cană de piure de banană);

– 2 căni faina;

– 1 cană fulgi de ovăz;

– 1 linguriţă de sare;

– 1 linguriţa praf de copt;

– 1 linguriţa scorţişoară;

– ½ cană fulgi de ciocolată;

– 4 linguri unt de arahide;

– ¼ zahăr pudră;

– ½ linguriţa extract vanilie pură;

– ½ ceaşca fulgi de ciocolată amăruie

Glazură: unt de arahide

Ornare: ciocolată

Ce trebuie să faci?

Amestecaţi cu mixerul zahărul brun şi untul, până obţineţi o pastă pufoasă. Apoi adăugaţi bananele şi cele 2 oua- omogenizaţi amestecul.

În alt castron amestecaţi toate ingredientele uscate, după care adăugă ingredientele umede.

Aţi obţinut un aluat din care veţi porţiona fursecurile cu ajutorul unei linguriţe. Fursecurile trebuie coapte în cumptorul preîncălzit 18-20 minute (până devin uşor aurii).

Se lasă la răcit câteva minute şi abia apoi se face răcirea completă a fursecurilor (îngheţarea). Apoi se glazurează cu unt de arahide.

Cum faci crema?

Amestecaţi unt de arahide, zahăr pudră, cu vanilia pură şi smântâna până se omogenizează până amestecul devine cremos. Înmoaie vârfurile fursecurilor în această cremă, Nu uita să adaugi şi puţină ciocolată.

Fulgii de ciocolată se topesc în cuptorul cu microunde, timp de 3-4 minute şi se adauga peste fursecurile îngheţate.

Sperând că v-am convins, vă urez poftă bună!

Laura Apetroaie

Sursa foto:

http://hostesshandbook.com