Cum îţi decorezi camera în ton cu anotimul

Doreşti să îţi transformi casa într-un refugiu de vară?

Summer Décor este un concept nou ce aduce cu el redecorările de anotimp, deoarece decorare reprezintă crearea unui sentiment de lumină, de aerisire şi încercarea de a face spaţiul de locuit, lejer.

Accent pe perne: culori mai luminoase şi ţesături uşoare. Perne portocalii, roşii, galbene. Perne cu imprimeu de flori, în special maci. Mici, mari cu dungi, important este ca pernele să fie viu colorate.

Aminteşte-ţi că vara decoratul perfect este dat de lumină şi de simplitate. Dă jos draperia grea de la fereastră şi pune-o deoparte. Materialele uşoare şi transparente se potrivesc perfect pentru un nou ambient.

Poţi aduce în casă cât mai multe ghivece cu flori sau poţi să meştereşti chiar tu unele. Dacă ai grădină, poţi aduce plantele în casă, în câteva vaze vesele. Aerul se va reîmprospăta natural iar casa va părea mult mai caldă şi mai primitoare.

Pune departe bibelourile şi înlocuieşte-le cu obiecte specifice verii. Scoici, vaze din porţelan, faruri, rame de sticlă, statuete florale, chiar şi fotografii cu caracter personal, de prin vacanţe, sunt doar câteva idei de elemente decorative.

Modificarea abajururilor în spaţiul de locuit. Abajururi pot fi cumpărate foarte ieftin şi  fac o schimbare majoră în cameră. Selectează un abajur de culoare deschisă, care va emite mai multă lumină decât de obicei, cu o ţesătură mai uşoră care va ajuta lumina camerei.

Adaugă stickere cu imagini specifice anotimpului. Se găsesc atat pe site-uri specializate cât şi în magazinele cu autocolante. Le puteţi pune deasupra canapelelor, chiar şi pe tavan pentru un look inedit.

În cazul în care îţi va permite bugetul, adaugă câteva piese de mobilier de răchită. Răchita reflectă întotdeauna o ambianţă casual, aerisita şi arată foarte bine cu aproape orice decor.

Adaugă un bol cu fructe proaspete pe masa din sufragerie. Mere luminoase roşii şi verzi, sau lămâi colorate, care vor atrage mulţi pofticioşi.

Fă-ţi propriile obiecte artizanale. Cumpără boluri din sticlă sau plastic şi umple-le cu petale de flori, cu scoici adunate din concedii, nisip, iarbă, cu pietricele pe care le poţi colora cu vopsea sau pe care le poşi lăsa naturale. Poţi pune şi apă în boluri.

Rearanjează mobilierul pentru a da camerei un aspect cu totul nou. Achiziţionează un covor nou pentru a ajuta la definirea spaţiului şi pentru un aer proaspăt în cameră.

Aşadar, spor la decorat!

Mara Marushkl

Surse foto:

zazzle.com

dunelm-mill.com

homesandbargains.co.uk