Ecuad’Or – Viaţa ca o perpetuă goană după aur

Unul dintre cele mai ȋntalnite mituri din literatura românească, şi nu numai, este mitul drumului iniţiatic pe care fiecare tânăr trebuie să îl parcurgă spre maturitate. De la această autentică metaforă porneşte Vladimir Drăghia, dând naştere personajului Adrian, un tânăr român pe care ambiţia şi un strop de nebunie l-au trimis în jungla ecuadoriană, în căutare de aur. Pentru a adăuga autenticitate acţiunii, un handycam îl urmăreşte peste tot, îi observă activităţile, frustratrile, trăirile, totul! Nu este doar un jurnal video, este o mărturie rece şi neprelucrată a realităţii unei lumi străine, nouă.

Astfel intrăm într-o incursiune spre o realitate aproape fantastică: un tânăr roman pleacă în Ecuador să scoată aur din pământ, înarmat cu un bilet de avion, doar dus, 1000 de dolari, şi nevoia de reuşită. În continuare, privitorul este introdus în mijlocul comunităţii de indieni Quechua, în setea de succes, în visurile care pot izvorî doar dintr-o minte crudă, dintr-un spirit viu, prea tânăr.

QP9A1237

Va reuşi Adrian să traiască visul miilor de căutători atraşi de El Dorado? Este el, eroul modern?

Rămâne de văzut…

Despre film:

Filmul va fi scos la vânzare pe suport dvd în lanţurile de librării Diverta, Humanitas şi Cărturesti în minim 2500 de exemplare, va fi trimis la festivalurile de film de profil şi chiar va fi difuzat pe un post de televiziune naţională.

Evenimentul de lansare a avut loc la Diverta Baneasa, în data de 19 decembrie, ora 19:00, au participat 250 de invitaţi, inclusiv persoane publice şi echipe ale mai multor televiziuni, alături de Radio Zu, Bfresh, Etiquette, Rumours Magazine, Luxury,  www.vipnews.ro, www.fpeople.ro, www.orasulm.eu, si desigur In Stilul Meu.