Elie Saab, un designer al eleganței

Elie Saab este cunoscut pentru eleganța și rafinamentul creațiilor sale, la cel mai înalt nivel, oferind în fiecare sezon o avanpremieră a ținutelor pe care urmează să le poarte vedetele internaționale pe covorul roșu, la evenimente de notorietate: decernarea premiilor Oscar, Globul de Aur sau Festivalul de Film de la Cannes. Printre vedetele care au purtat creațiile designerului se numără: Angelina Jolie, Catherine Zeta-Jones, Emma Watson, Keira Knightely, Katy Perry sau Halle Berry.

De mic copil a început să croiască diferite modele, fiind sigur că într-o bună zi va face o carieră din pasiunea sa. În anul 1881 se mută la Paris pentru un an, pentru a lua cursuri de modă, revenind un an mai târziu în Liban, pentru a-și deschide propriul atelier, la vârsta de numai 18 ani. Prima sa colecție o prezintă la Casino du Liban, fiind un succes răsunător, iar media libaneză îl numește „geniul precoce” al modei libaneze.

În anul 1997, Elie Saab devine primul designer, care nu este italian și care intră ca membru în Italian Camera Nazionale della Moda, tot atunci prezentandu-și și prima colecție în afara Libanului, la Roma. La colecția sa de un an mai târziu, colecție pret-a-porter, prezentată la Milano, participă insăși Prințesa Stepanie de Monaco.

Succesul adevărat îl cunoaște după ce creaza ținuta pentru Oscar a actriței Halle Berry, în 2002, an în care aceasta câștigă trofeul pentru cea mai bună actriță.

 Colecția sa pentru primăvară/vară 2013 pare să fie o odă pentru delicatețe, având ca temă principală eleganța fragilă. Colecția abundă în rochii vaporoase și diafane, în nuanțe pastel de albastru, nude sau gri, dar și culorea roșu sau negru. Majoritatea creațiilor sunt monocromatice, ornate cu mărgele, cu răscroieli și fuste transparente, toate într-o notă de eleganță.

Creațiile sale pot fi găsite peste tot în lume, în magazine situate fie în Paris, Londra, Beirut, Milano sau Roma.

 

Denisa Cristache

 Sursă foto: www.perfecte.ro