Evenimentele anului în materie de construcţii şi amenajări interioare

Peste 260 de firme specializate în tehnologii, echipamente, utilaje şi materiale pentru construcţii sau sisteme pentru finisaje, amenajări, piscine, mobilier şi decoraţiuni, reprezentând 21 de ţări, vor expune, în perioada 29 martie – 1 aprilie 2012, în cadrul Centrului Expoziţional ROMEXPO, cele mai noi produse şi inovaţii din domeniu.

În contextul economic actual, când piaţa construcţiilor şi a amenajărilor înregistrează uşoare creşteri, cea de-a XIX – a ediţie a manifestărilor expoziţionale AMBIENT EXPO şi CONSTRUCT EXPO vine în întâmpinarea acestui segment cu o bogată oferta în domeniu, constituind, şi de această dată, o importanţă platforma de business şi de informare atât pentru publicul specializat, cât şi pentru vizitatorii interesaţi de construirea şi dotarea unui cămin.

Pentru ediţiile din acest an, ROMEXPO în colaborare cu Camerele de Comerţ şi Industrie din România şi partenerii săi – Universitatea de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu” Bucureşti, Patronatul Producătorilor de Tâmplărie Termoizolantă, Asociaţia Patronală pentru Piscine şi Wellnes, Asociaţia Industriei de Vopseluri din România, precum şi Asociaţia Producătorilor de Materiale pentru Construcţii din România, Asociația Romană a Electricenilor, Echipa PRISPA România, Asociaţia Montatorilor de Pardoseli din România – şi-au reunit eforturile pentru a crea un cadru optim de participare tuturor firmelor interesate.

De asemenea, evenimentele au beneficiat şi de o amplă campanie de mediatizare ce a vizat atât presa de specialitate, cât şi mediile online, tv, radio, prinţ, indoor şi outdoor.

Cu o tradiţie deja consacrata în rândul firmelor de profil, manifestările expoziţionale AMBIENT EXPO şi CONSTRUCT EXPO promovează excelentă şi profesionalismul în serviciile din domeniu, facilitând accesul publicului specializat la inovaţiile tehnologice şi de perfecţionare. În acest scop, pe întreaga perioadă de desfăşurare a evenimentului, vor avea loc o serie de evenimente conexe precum:

Conferinţe şi seminarii susţinute de Cameră de Comerţ şi Industrie a României.
Campionatul European al Montatorilor de Pardoseli, organizat în parteneriat cu Asociaţia Montatorilor de Pardoseli din România.

Un program complex de manifestări organizate de Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”, la care vor participa toate universităţile de arhitectură din ţară, cu ocazia aniversării a 120 de ani de învăţământ de arhitectură în România şi a 100 de ani de la trecerea în nefiinţă a lui Ion Mincu, fondatorul şcolii naţionale de arhitectură.

Conferinţele cu temele: „Principalele tendinţe pentru consumatorii anului 2012”, „Metode de tratare a apei în piscine şi spa” , „Chimia apei” organizate de Asociaţia Patronală Piscine şi Wellness (A.P.P.W.)

Programul de manifestări organizat în parteneriat cu Asociaţia Producătorilor de Materiale de Construcţii din România: “Piaţa materialelor de construcţii 2012 – realităţi şi perspective”, “Pregătirea profesională, atu al competitivităţii” şi “Ziua Culorii”.

Seminarul „Provocări în spaţiul construit” prezentat de către Universitatea de Arhitectură „Ion Mincu” Bucureşti.

Workshop „Sticla tip autocurățire şi sticla artistică în construcţii şi ambient”, susţinut de către Patronatul Producătorilor de Tâmplărie Termoizolantă.

Dezbaterea cu tema „Noutăţi în legislaţia aplicabilă vopselelor”, moderată de către Asociaţia Industriei Vopselelor din România.

Seminarul “Noi tendinţe în domeniul construcţiilor”, prezentat de către experţii Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti.

Prezentare „Casă Inteligentă, casă care îşi plăteşte singura rată la banca” susţinută de Asociaţia Romană a Electricienilor.

Mai multe informaţii despre târgurile AMBIENT EXPO şi CONSTRUCT EXPO, precum şi despre programul exact al manifestărilor conexe, puteţi găsi pe site-urile:
www.ambient-expo.ro şi www.constructexpo.ro

Program de vizitare:

29 – 31 martie, între orele 10:00 – 18:00
01 aprilie, între orele 10:00 – 16:00

În aceeaşi perioadă se vor mai defășura:
EXPO FLOWERS & GARDENS – Expoziţie internaţională de flori, amenajări peisagistice şi de grădinărit (www.expoflowers.ro).
ANTIQUE MARKET I – Târg de obiecte de artă şi antichităţi (www.antiquemarket.ro).
TÂRG DE PRODUSE TRADIŢIONALE III – Târg de produse cu specific românesc.