Exfoliantul, un beauty must have

Într-o lume în care majoritatea produselor de pe piaţă au început să aibă în compoziţie diferite ingrediente chimice, singurul lucru care ne poate salva este să învăţam să ne preparăm singure ceea ce avem nevoie pentru o piele de invidiat. Nu este deloc greu, ba chiar aţi putea fi uimite de câte puteţi face cu zahărul, sarea sau fructele şi legumele pe care le aveţi prin casă.

Sursa foto: ayushveda.com

Exfoliantele au fost întotdeauna necesare femeilor care vor nu doar să arate bine, ci să şi aibă o piele catifelată şi curată. Însă cum în ziua de azi, nu mai găsim nimic natural pe piaţă, suntem nevoite să apelăm la propriile forţe şi să ne creăm un home made scrub, în acest fel asigurându-ne că ceea ce primeşte corpul noastru este de o calitate bună şi că ne hidratăm pielea cu cele mai bune produse.

De ce să plătim un preţ exorbitant pentru ca pielea să aibă parte de un tratament regesc cu produse naturale? Acum, doar cu ajutorul unor simple ingrediente care cu siguranţă există în fiecare casă, putem să ne creăm exfoliantul cum vrem noi.

Iată în cele ce urmează câteva reţete pe care le puteţi folosi:

Amestecaţi:

1/2 cană de zahăr brun

3/4 făina de ovăz

4 linguriţe de miere

3/4 ulei de măsline extravirgin (sau orice alt ulei, dar nu cel de floarea soarelui)

1/4 ulei esenţial (cu orice aromă cum ar fi anasonul, menta, portocala, scorţisoara- se găseşte în orice farmacii la un preţ modic)

După aceea lăsaţi să se odihnească până se ridică uleiul la suprafaţă. Îl puteţi folosi ca exfoliant de fiecare dată când faceţi duş şi veţi vedea cum pielea voastră devine mult mai fină şi strălucitoare.

Dacă această reţeta vi se pare mult prea complicată sau credeţi că necesită prea mult timp vă propunem în continuare una dintre cele mai simple reţete de exfoliant, pe care majoritatea femeilor o foloseşte.

Amestecaţi:

1/2 cană cu mălai,

5 linguriţe de miere pură

1/4 cană de ulei de măsline extravirgin.

Folosiţi amestecul pentru a vă masa tot trupul, preferabil ori înainte de duş ori în timpul duşului. Cu siguranţă veţi simţi efectele încă de la prima aplicare.

Te poţi juca cu ingredientele până iţi găseşti reţeta preferată! Chiar poţi înlocui mălaiul cu tărâţe măcinate de grâu, sare marină sau pur şi simplu cu zaţul care îţi rămâne după ce savurezi cafeaua dimineaţa.