Expoziție "pe pipăite" la Muzeul Antipa

Expoziţia „În întuneric”, așa cum reiese chiar din denumire, este prezentată în întuneric, o mână curentă conducând vizitatorii de la o piesă la următoarea. Piesele, însoțite de explicații audio, sunt mulaje supradimensionate ale animalelor, 11 la număr, care permit, așadar, perceperea detaliilor caracteristice fiecăruia dintre acestea.

Expoziția temporară „În întuneric” este parte a proiectului „Muzeul Tuturor” demarat de Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” începând cu data de 1 Octombrie, 2012 și al cărui principal obiectiv este acela de a facilita accesul persoanelor cu dizabilități la informația culturală și la evenimentele culturale organizate de Muzeu.

Expoziția „În întuneric” oferă publicului oportunitatea de a observa câteva dintre cele mai des întâlnite animale care sunt active noaptea. Acestea sunt animale pe care, în viața cotidiană, nu le întâlnim atât de des sau pe care, deși știm că, uneori, locuiesc chiar în casele noastre, nu le putem surprinde cu ușurință, ci mai ales noaptea și, atunci, nu cu mare bucurie. Toate acestea, însă, nu le fac mai puțin speciale, unele dintre ele jucând chiar un rol important în istoria omenirii. Expoziţia, așa cum reiese chiar din denumire, este prezentată în întuneric, o mână curentă conducând vizitatorii de la o piesă la următoarea. Piesele, însoțite de explicații audio, sunt mulaje supradimensionate ale animalelor, 11 la număr, care permit, așadar, perceperea detaliilor caracteristice fiecăruia dintre acestea.

Expoziţia este dedicată tuturor categoriilor de public, inclusiv persoanelor cu dizabilităţi. De aceea, pe perioada expoziţiei, de vineri până duminică, în intervalul orar 10.00 – 18.00, vizitatorii vor avea la dispoziţie un ghid, persoană cu dizabilităţi de vedere, care le va prezenta expoziţia din altă ipostază, a unei persoane care nu se bazează pe văz atunci când interacţionează cu mediul înconjurător.

Această expoziție, parte a proiectului „Muzeul Tuturor”, a fost posibilă datorită susținerii oferite de Orange România, ca sponsor principal.