Festivalul de Arta Contemporana Metropolis – Vineri 6 Noiembrie

ECRANE-Program-Vineri-06

 

Festivalul de Arta Contemporana Metropolis 3-8 Noiembrie

TEATRU | MUZICA | DANS | EXPOZITII | PROIECTII DE FILM

Din 3 noiembrie, Parcul Herastrau va deveni timp de 6 zile gazda unuia dintre celui mai amplu Festival de Arta Contemporana din Bucuresti.

Gandit pentru a aniversa alaturi de cei datorita carora exista astazi aceasta institutie si pentru a crea un spatiu de dialog multicultural, Festivalul de Arta Contemporana Metropolis (FACM) isi propune sa aseze Romania pe harta europeana a tarilor unde astfel de evenimente reprezinta deja o traditie, si totodata sa se diferentieze de acestea printr-o abordare neconventionala, cu caracter local, focus pe audienta generala, arta in spatiul public si proiecte cu impact social.

Îndureraţi şi solidari, artistii au dedicat Festivalul de Arta Contemporana Metropolis în memoria celor care şi-au pierdut viaţa în incendiul din noaptea de vineri. Acestia vor dona o parte din fee-ul lor pentru o campanie de strangere de fonduri care sa ajute familiile victimelor de la clubul Colectiv.

In fiecare zi intre orele 17-23 va fi organizat un moment de reculegere pentru cei care s-au stins din viaţă arşi de vii în incendiul din Colectiv ca un ultim omagiu adus victimelor. Sa aprindem o lumanare pentru cei care nu mai sunt si sa transmitem un gand bun de insanatosire pentru cei aflati in viata.

Gândurile noastre merg în continuare către victime, familiile și apropiații acestora. Să îi ajutăm cum putem chiar dacă ajutorul nu va repara răul făcut. Societatea noastră are o șansă dacă nu vom uita solidaritatea și compasiunea și le vom practica de fiecare dată când avem ocazia.

Festivalul de arta contemporana debuteaza cu muzica hip-hop, dans contemporan si teatru independent, iar printre artistii ce au acceptat provocarea Festivalului Metropolis se numara
Delia, Bere Gratis, Carla’s Dream, Suie Paparude, RMN, Golan, Directia 5, Cred ca sunt extraterestru, The Amsterdams, Les Elefants Bizarres, Alternosfera, Florin Chilian, Guess Who, Maximilian, Grasu XLL, Tranda, Stefan Banica Jr., Nicoleta Nuca, Zdop si Zdup, Subcarpatii.

Afis-Web Metropolis

Zona festivalului se întinde de la intrarea din Piața Charles de Gaulle până spre Expo Flora, iar accesul publicului este gratuit la toate evenimentele din perioada 3-8 noiembrie.

Parteneri media: RadioZU, ZUTv, Radio Romania BucurestiFm, Calendar Evenimente, Radio Romania Cultural, Ziarul Metropolis, Ziarul Ring, Creative Class

Parteneri: ArtYourself, Bitdefender, DaKino Production, E-boda, FreeWheel, ParadaFilm, True Energy