Festivalul Filmului Latinoamerican, 2012

Evenimentul este organizat de Instituto Cervantes din Bucureşti cu sprijinul Ambasadelor Republicilor Argentina, Brazilia, Chile, Cuba, Mexic, Peru, Uruguay şi Venezuela în România şi al secţiunii „Cine en Construcción” din cadrul Festivalului de Film de la San Sebastian.

Filmele vor fi prezentate în versiune originală spaniolă, respectiv portugheză, cu subtitrare în engleza, iar filmele LA NANA, AMOROSA SOLEDAD, LA YUMA, LA EXTRANJERA şi ILUSIONES ÓPTICAS vor fi subtitrate în română.

Festivalul prezintă producţii ale cinematografiei latinoamericane din ultimul deceniu (14 lungmetraje de ficţiune şi un documentar), puse la dispoziţie de Ambasadele ţărilor din America Latină reprezentate în România, şi o selecţie de 5 lungmetraje de ficţiune din secţiunea „Cine en Construccion” a Festivalul Internaţional de Film de la San Sebastian, selecţie aflată deja la cea de-a şasea ediţie în România.

În deschiderea festivalului se va proiecta filmul LA NANA (DOICA) de Sebatian Silva, producţie chiliană din 2009, o comedie dramatică recent premiată la prestigiosul Festival de Film de la Sundance.

Invitată în festival este regizoarea argentiniană Victoria Galardi, care va fi prezentă la proiecţia filmului ei AMOROSA SOLEDAD în ziua de marţi, 24 aprilie, de la ora 19:00.

Mai multe detalii despre filmele prezente în cadrul Festivalului, puteți găsi aici.

Sursa informației: Cinemateca Română