FLOR SHOW

În cadrul evenimentului cu tradiție Zilele Horticulturii Bucureștene, ajuns la a IX-a ediție, ia naștere o nouă manifestare de anvergură și cu deschidere europeană.

FLORSHOW ROMÂNIA este numele noului târg dedicat pasionaților de Floricultură ce va avea loc la București, între 24-27 mai 2012. Evenimentul se va desfășura în cadrul complexului Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, Bd. Mărăști nr.59 și in zona centrală a parcului Herăstrău (Expoflora) și va fi deschis marelui public zilnic, între orele 10-18 (intrare gratuită).

Manifestarea găzduiește două zone distincte: zona business  și zona consumer. Prima este amenajată în interiorul Sălii de Sport din campusul Universității și este dedicată profesioniștilor din sector. Bucureștenii vor fi cu siguranță atrași de zona amenajată în aer liber în Campus: 150 de standuri vor expune și vor vinde publicului larg toată gama de produse ce ține de universul plantelor ornamentale, inclusiv accesorii.

Și nu numai atât! Pasionații de floricultură și de agricultură, într-un sens mai larg, pot veni în contact cu idei și propuneri privind cultivarea plantelor (bulbi, semințe, pomi fructiferi, utilaje și accesorii) și oricine se poate delecta cu produse de artizanat si agro-alimentare tradiționale românești.

Cine caută soluțiile cele mai potrivite pentru amenajarea cât mai satisfăcătoare a balconului, terasei sau grădinii nu trebuie decât să-și noteze în agendă aceste date!

FLORSHOW prevede și o serie de evenimente colaterale: simpozioane tematice, un curs de formare pentru studenții și profesioniștii din sector, un seminar tehnic ținut în cadrul Universității de Științe Agronomice. Sărbătoarea Florilor oferită gratuit publicului și o inițiativă de sensibilizare adresată elevilor din școli se vor desfășura în Parcul Herăstrău, sâmbătă, 26 mai.

Un autobuz-navetă asigură transportul gratuit al vizitatorilor din centrul orașului spre zona unde are loc Florshow, iar între Parcul Herăstrău și Campusul Universității de Științe Agronomice legătura va fi asigurată de un microbuz.

Accesul pentru toți vizitatorii, atât persoane fizice cât și persoane juridice, este liber.

Acest eveniment complex și articulat în diverse activități, este rezultatul colaborării dintre 3 parteneri: Green Box SRL, societate italiană specializată în organizarea de evenimente și expoziții din sectorul floriculturii în întreaga Europă, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București și Administrația Lacurilor, Parcurilor și Agrementului a Municipiului București.