Flori și Aplauze

Flori și Aplauze: Un proiect despre talent, emoție și frumusețe

3.Ioana Blaj

Începutul primăverii este și momentul în care creativitatea își face apariția, și așa a  fost și în cazul echipei Ana Andrei (producător și stilist)- Andrei Nemirschi (fotograf).

În martie vedem o explozie de flori în jurul nostru, dar nu ne gândim la relația pe care o are fiecare femeie cu florile preferate sau dacă există o poveste în spatele buchetelor atât de dorite.

Pentru a răspunde acestei curiozități, am invitat 8 actrițe să-și aleagă florile preferate și să ne spună povestea din spatele alegerii lor. De la delicatețea florilor de mac, la eleganța trandafirilor, la parfumul freziilor sau la rezistența violetelor de Parma fiecare alegere are la bază un moment din viața celor 8 protagoniste.

Decorul minimalist a fost ales pentru a atrage atenția exclusiv asupra celor 2 personaje din cadru: femeia și florile ei. Lentila folosită pentru acest proiect este reconstrucția faimoasei Petzval – inventata în 1840, în Austria. A fost montată pe un Canon 5DS rezultând o imagine care combină tehnologii de vârf de la ambele capete ale istoriei fotografiei.

Floria.ro a venit în ajutorul proiectului și ne-a pus la dispoziție florile alese de cele 8 actrițe.

„Proiectul fotografic „Flori și Aplauze” ne-a cucerit încă de la început. Ideea de a asocia florile cu actrițe care interpretează diverse roluri ni s-a părut ideală, pentru ca și florile, ca și actrițele, exprimă sentimente diverse. Proiectul este un manifest artistic pentru feminitate și felul în care este pusă în valoare de florile preferate. Floria.ro încearcă să ofere ocazia tuturor femeilor să aleagă florile potrivite personalității lor….și acum am reușit să găsim 8 flori potrivite pentru 8 personalități puternice” declară Marina Popescu, Director General Floria.ro

O fotografie reușită reprezintă mixul perfect între talentul fotografului de a surprinde secunda în care personajul se dezvăluie și capacitatea modelului de a transmite emoții.

„Proiectul a plecat de la ideea Anei și pe măsură ce s-a dezvoltat a fost clar că totul se potrivește perfect. La fel cum se potrivesc florile și femeile. Experiența de a fotografia actrițe este ceva diferit de fiecare dată, singurul lucru care rămâne la fel este ușurința cu care poți să rezonezi interesant cu fiecare în parte.” A declarat Andrei Nemirschi despre realizarea proiectului Flori și Aplauze.