Florin de la Hi-Q si Tudor Parghel innebuniti dupa berea belgiana

Joi, 27 iunie, ziaristii, bloggerii si toti iubitorii de bere au fost invitati sa deguste peste 130 de sortimente de bere belgiana in Clock’s Pub din Centrul Vechi.

Iubitorii de bere au fost introdusi in atmosfera belgiana de expertul Marian Pitur care a vorbit despre traditia belgiana in arta berii, dar si despre sortimentele existente la Clock’s Pub.  Florin Grozea a venit la eveniment insotit de frumoasa sa sotie. Cei doi au petrecut luna de miere in Bruxelles si au ramas impresionati de diversitatea aromelor berii belgiene. De asemenea, fratii Parghel, care au locuit timp de 7 ani in Belgia, au impartasit cateva dintre cunostintele lor invitatilor, vorbind putin despre berile manastiresti.

Printre berile degustate s-a aflat si Delirium Tremens, bere care in 2011 a primit premiul pentru cea mai buna bere din lume, La Divine care este invechita in butoaie de coniac, dar si celebra belgian kriek- una dintre preferatele sotiei lui Flroin Grozea. “Master chef-ul” Mehrzat a ales Mongozo, o bere  cu aroma de cocos, al carui pahar arata ca o nuca de cocos.

Evenimentul sustinut de ziarul “ring” este primul dintr-o serie de evenimente dedicate berii, urmatorul fiind axat pe berea scotiana.