Food + Wine = LOVE

Food &  wine pairing şi show culinar cu Gabriela Simion, o reuşită  marca Vinexpert & Friends

Nici că se putea un debut mai bun pentru seria evenimentelor Vinexpert & Friends , decât o seară de food and wine pairing, cu meniu absolut delicios şi o demonstraţie de gătit live cu Gabriela Simion, fostă participantă la show-ul culinar tv MasterChef şi iniţiatoarea proiectului Food made with love.

În completarea meniului, gândit ca o incursiune printre anotimpuri – de la scoici în vin alb, la raţă în vin roşu şi pandişpan cu glazură de lămâie şi smochine, Dragoş Ghinea, expertul în vinuri al Vinexpert, a pregătit şapte vinuri la preţuri speciale pentru acest eveniment.

The Wine Bistro a devenit neîncăpător  vineri, 16 octombrie, într-o seară ploioasă şi rece, încălzită însă de prezența extrem de plăcută a Gabrielei Simion și atmosfera primitoare, creată de gazdele noastre, Florin Bejan şi Dragoş Ghinea.

Gabriela ne-a pregătit live scoici în unt şi usturoi cu vin alb, cât să ne tenteze de la început cu arome îmbietoare  şi un piept de raţă, lăsat de seara la marinat în vin roşu  şi condimentele ei secrete şi în plus ne-a arătat şi câteva tips & tricks din bucătăria ei.

S-a vorbit, s-a mâncat cu poftă, iar preparatele delicioase și vinurile au curs unele după altele, așa că per total,  am avut un eveniment extrem de reuşit.  Nu pot decât să vă recomand să nu rataţi următoarele evenimente similare de la The Wine Bistro pentru că, aşa cum spuneam, acesta a fost doar primul dintr-o lungă serie frumoasă.

Meniu pregatit de Gabriela a cuprins:

 

1.Mix starter

Coşuleţe cu:

  • cremă de brânză și ou de prepeliță; crema de brânză și minicreveți; icre și somon

12118831_959134810796866_3222923667077222736_n

Minifrigărui cu:

  • pui şi avocado; salam de Mangalița cu gogoșar și măsline

Vinuri: Arbaude Cotes de Provence rose, Colocviu La Paris, Busuioacă de Bohotin

  1. Scoici în sos de vin alb, cu bețe de țelină verde. Crochete aromate cu mirodenii și ulei de măsline

12109055_959134357463578_5238232548091460570_n

Vinuri: George Duboeuf Pouilly Fuisse, Castiglion del Bosco, CD, Bianco Chardonnay

  1. Piept de rață marinat în vin roșu cu piper roșu și piure de morcov
    Vinuri: E.Guigal Cotes du Rhone Rouge, Yalumba “The Strapper” GSM (Grenache, Shiraz, Mataro)12088171_959134614130219_1167594918721625947_n

4. Pandișpan cu smochine și glazură de lămâie

Vin: Paul Mas Douceur d’Octobre, Late Harvest

12140111_959134367463577_7441199039339237719_o

12031436_959132604130420_722195248852969570_o 12079429_959134620796885_5215561790075275618_n 12079589_959134820796865_4718039801684016452_n

Lasă un răspuns