Galeriile Noblesse dezvăluie noile tendințe în designul interior

Galeriile Noblesse, participant la Târgul de amenajări interioare de la Milano, vă informează despre cele mai noi tendințe din lumea designului de interior

În fiecare primăvară, Milano devine capitala internațională a designului pentru o săptămână, fiind gazda celui mai mare targ de mobilier din lume – “Salone del Mobile Milano”. Anul acesta, în perioada 17-22 aprilie,  1.426 de companii expozante au ocupat o arie de 157.000 de m² și au prezentat cele mai noi tendințe în mobilier.

Într-un loc în care extravaganța și rafinamentul nu sunt separate de calitate și utilitate, companiile și-au expus cele mai așteptate creații în materie de design mobiliar, pentru toate stilurile, utilizând toate tipurile de material.

Aflându-se la cea de-a 51- a ediție, “Salone del Mobile Milano” a reușit să surprindă din nou, printr-o expoziție cu totul originală – de la edițiile anterioare, când se miza pe impresionarea vizitatorilor prin dezvăluirea unor noi piese, anul acesta creatorii au încercat o abordare nouă – să vezi și să crezi.

De la schițele originale ale prototipurilor, până la mașinile industriale germane ce au fost folosite în crearea unor piese, toate trucurile creatorilor au fost la îndemâna vizitatorilor spre a-i uimi – una dintre aceste mașinării gigantice a reușit să creeze scaune din plastic chiar în fața vizitatorilor în cadrul expoziției “The Future in the Making”.

Galeriile Noblesse vă propun o viziune din interiorul acestui eveniment unic în materie de design,  mobilier și accesorii, oferindu-vă cele mai bune recomandari. Participant la “Salone del Mobile Milano” 2012 , Galeriile Noblesse vă prezintă Selva, unul dintre brandurile importante pe care le reprezintă.

În cadrul expoziției, Selva s-a axat mai mult pe promovarea liniei “Philipp Selva Home”, colecțiile “Vendôme” (colecția designerului Lorenzo Bellini) și “Downtown”.  Cele trei sufragerii și două dormitoare au surprins noua direcție a designului în materie de mobilier – îmbinarea utilului cu frumosul, spre un grad mai înalt de confort prin exploatarea spațiului util, fără a aglomera însă încăperea.

 Acccentul fiind pus pe latura tehnologică, Selva și-a perfecționat capacitatea de sinteză a spațiului de locuit încărcat într-un stil contemporan și rafinat. Birourile au reușit să atingă un nou nivel de eleganță, tocmai prin această prismă tehnologică – slide-urile silențioase, spațiul de scris tapițat cu piele naturală, precum și nișele tapițate cu materiale în cele mai diverse modele sunt  unele dintre motivele pentru care Galeriile Noblesse au ales să recomande acest brand ce îmbină finețea și utilitatea în spațiul de locuit.

Pe lângă o gamă largă de culori accesibile pentru mobilierul tapițat cu piele, Selva propune o colecție completă de materiale – peste 100 de modele de textile pentru accesorii precum draperii, pernuțe și tapițerii pentru scaune și canapele. Printre cele mai îndrăgite piese de mobilier din acest an se află scaunele, care iau forme și densități diferite în viziunea fiecărei companii – de la piesele transparente la cele din lemn, fiind căutat lemnul negru sau cel maro, de stejar, model susținut și de Selva.

Galeriile Noblesse indică principalul motiv al succesului și recunoașterii pe plan mondial al designerilor italieni de la Selva și anume stilul original ce lasă loc pentru versatilitate – iubitorii stilului clasic, al celui contemporan ori modern găsesc în produsele de la Selva o posibilitate infinită de a se juca cu produsele lor, putând astfel obține un nou look de fiecare dată, personalizându-și locuința după bunul plac.

În ciuda rafinamentului din fiecare încăpere a expozițiilor din cadrul “Salone del Mobile Milano” 2012, Galeriile Noblesse găsesc standul Selva ca fiind unul convingător tocmai prin echilibru și armonia conceptului – eleganța pură a mobilei este combinată cu un catalog intens de culori – de la culori calde la culori pământii până la culori îndrăznețe, precum albastru pal și vișiniu. În combinație cu lampele clasice și candelabrele impresionante, accesoriile stilate și noile materiale, Selva creează o atmosferă distinsă, ce definește o stare de spirit – luxul.

Pentru a fi la curent cu noile proiecte ale Galeriilor Noblesse, dar și cu noile tendințe în designul interior, puteți urmări atât pagina de Facebook a Galeriilor Noblesse sau vă puteți abona la newsletter  pe site-ul galeriilenoblesse.ro