Un proiect de excepţie – BRIT CAFE

Designerii Studio Insign împreună cu echipa Galeriile Noblesse au proiectat şi amenajat cu succes, într-un spaţiu de 155 de metri pătraţi, o cafenea în stil Art British adresată unui public select, rafinat şi atent la detalii.

“BRIT CAFÉ”, spaţiul de relaxare şi socializare situat în zona Otopeni, într-o clădire importantă de birouri, pare a reînnoda legătură cu rafinamentele aristocratice ale tradiţiei interbelice, reuşind să îmbine un bun gust desăvârşit cu o notă unică de intimitate.

Brit Café s-a născut din efortul conlucrat al unor echipe de specialişti în domeniu. Galeriile Noblesse, promotorul inovaţiei în lux şi a calităţii desăvârşite a furnizat atât logistica, proiectul de design, cât şi mobilierul, corpurile de iluminat, parchetul şi decorul. Toate aceste elemente poartă semnătura unor designeri italieni şi evidenţiază atenţia acordată perioadei istorice din care provin.

Elegantul stil englezesc este de secole întregi garanţia excelenţei, însemnul calităţii şi al gustului ales. Stilul britanic presupune o abundenţă de lumină ce cuprinde lemnul dominant al încăperii, rezultând un ambient plăcut şi călduros. Britanicii sunt dintotdeauna o sursă de inspiraţie, iar astăzi, mai mult ca niciodată, luxul şi eleganţă se raportează la ei.

Primul lucru pe care îl remarci când păşeşti în Brit Café este parchetul din lemn masiv cu intarsii clasice de tip medalion, pictura executată manual pe tavan, în care se regăsesc elementele decorative din parchet, cromatica spaţiului (maro tabac, verde şi roşu rubiniu) şi tablourile ce au ca temă scene de vânătoare care reîntregesc atmosferă masculină, englezească.

Lemnul este folosit şi pentru pereţi, sub formă de lambriuri sau ca decoruri atent sculptate. Aerul aristocrat este dat de canapelele de tip Chesterfield, din piele verde, fiecare cu o lungime de 4 metri, care te îmbie la relaxare şi contemplare.

Fotoliile din material textil şi piele, măsuţele elegante, corpurile de iluminat în stil Tiffany, au fost special desenate şi realizate manual pentru acest proiect inedit de amenajare. Piesa de rezistenţă este barul, cu masivele şi impunătoarele sale coloane, care susţin blatul monumental din marmură verde.

În “Brit Café”, culorile dominante sunt roşu, maro şi o varietate de nuanţe de bej, încăperea primind un plus de eleganta datorită pereţilor îmbrăcaţi în boiserie, finisajelor de nuc închis şi a tapetului textil roşu în stil Art British. La fiecare pas putem găsi oglinzi mari faţetate şi corpuri de iluminat tip vitraliu, lucrate manual, indicând un plus de rafinament şi cuprinzând cafeneaua într-o atmosferă caldă, de tip lounge.

Mobilierul este format din canapele şi fotolii din piele bordo, capitonate, pline de eleganţă şi de rafinament. Designerii Galeriile Noblesse au făcut apel la efectul de tromp d’oeil. Pereţii sunt îmbrăcaţi în oglinzi faţetate, ce reflectă spaţiul din faţă, construind astfel o conexiune intimă între cele două zone. Povestea acestui proiect, este una reuşită din toate punctele de vedere, proiectarea lui durând nu mai mult de patru luni, iar produsele fiind alese cu atenţie sau realizate pe comandă, montate şi livrate de Galeriile Noblesse.

Înconjurată de lumină, de lemn, de pata de culoare atât de necesară într-o încăpere, cafeneaua” BRIT CAFE” te întoarce în trecut, într-o epocă victoriană, în care toate elementele se încheagă şi prind substanţă. Toate aceste elemente coordonate şi proiectate de echipa de designeri INSIGN şi livrate de Galeriile Noblesse reuşesc să creeze un ambient relaxant, călduros dar sobru şi elegant, susţinând în continuare numele Galeriilor Noblesse – “Createur D’Ambiance”.

Cu ajutorul studioului de design interior, Studio Insign by Galeriile Noblesse, vă puteţi crea o cafenea londoneză exclusivista în propriul living, inspirându-vă după Brit Cafe.

Galeriile Noblesse, B-dul Unirii, Nr.61, Bucureşti

Galeriile Noblesse, Str. Ştefan cel Mare, Nr. 2, Bacău

galeriilenoblesse.ro