Galeriile Noblesse prezintă trendurile I Saloni 2013

 

În perioada 9 – 14 aprilie a avut loc cea de-a 52 ediţie a Salonului de Mobilă de la Milano, cel mai mare eveniment internaţional dedicat ultimelor tendinţe în materie de design interior. Anul acesta organizatorii au reuşit să atragă atenţia vizitatorilor prin conceptul de inovaţie propus, mizând pe adaptarea valorilor clasice la necesităţile omului modern.

Piesele de mobilier şi decoraţiunile expuse s-au remarcat prin originalitate, încadrându-se în diverse stiluri, începând cu cel clasic şi vintage până la contemporan sau hi-tech, caracterizat de linii simple şi combinaţii inedite de materiale, caracteristici definitorii ale artei moderne.

Îl consider un târg foarte reuşit şi foarte bine promovat, care a adus  peste 2500 de expozanţi şi extrem de mulţi vizitatori” a declarat Loredana Preda, general Manager Galeriile Noblesse şi unul dintre puţinii reprezentanţi din România prezenţi la acest târg.

“În cadrul grandiosului eveniment, peste 300 000 de oameni au admirat cele mai noi piese de mobilier semnate de designeri celebri precum Patricia Urquiola, Rosanna Orlandi, Marcel Wandares, Philippe Malouin, etc. De asemenea, ediţia din acest an a înregistrat cel mai mare număr de expozanţi din domeniul modei, cum ar fi Armâni, Marni, Versace, Louis Vuitton şi Hermes, care şi-au lansat noile colecţii de piese de mobilier cu design de lux, demonstrând că stilul clasic este încă în vogă”, a mai adăugat Loredana Preda.

 

Galbenul, protagonistul noilor tendinţe în design interior

Dintre toate culorile anului 2013, galbenul dă tonul în materie de produse de design interior. Se crează astfel puncte de atracţie şi contrast prin reinterpretarea galbenului în diverse tonuri, folosite ca laitmotive pentru ţesături, accesorii, tapet şi piese de mobilier.

Propunerea noastră este să exploataţi din plin această tendinţă şi să folosiţi elemente de decor în nuanţe de galben pentru strălucirea şi energia pe care o degaja această culoare. Fie că alegeţi să aşezaţi în centrul mesei o vază cu câteva flori galbene, fie că veţi folosi pentru canapelele din living perne decorative în aceleaşi tonuri calde sau utilizaţi orice alte elemente decorative în această culoare, vă asigurăm că rezultatul va fi unul spectaculos şi de impact”, susţine Loredana Preda, General Manager la Galeriile Noblesse.

 

Imprimeuri florale şi vintage, preferatele designerilor

În 2013 desginerii şi-au îndreptat atenţia către imprimeurile florale vintage şi etnice (mexican, african, etc.). Folosite pe ţesăturile canapelelor sau fotoliilor, acestea imprimă încăperii fie note romantice, fie “sălbatice”, inspirate de pe diversele continente ale lumii.

Se observă astfel o înclinaţie către migrarea tendinţelor din zona fashion în cea de design interior, nu numai prin folosirea acestor imprimeuri, ci şi prin combinarea lor, ceea ce duce la crearea unui stil eclectic.

Imprimeurile florale vor fi cele mai populare în 2013, dar reinterpretate într-o modalitate mult mai artistică, dând impresia că florile ar fi integrate şi pictate în acelaşi material. Astfel de imprimeuri se vor folosi pe fundaluri albe sau pe culori neutre ori strălucitoare.

Mobilierul inspirat din natură revine în tendinţe

Suprafeţele lucioase vor fi înlocuite de mobilierul din lemn, în nuanţe de bej, arămiu, care reproduc spaţiul natural: mese cu picioare din rădăcini de copac, chiuvete ce imită cuiburi sau buturugi, rafturi cu finisaj rudimentar.

Trunchiurile de copac sunt perfecte ca mese auxiliare sau canapele, în timp ce ramurile se pot folosi în decoraţiuni sau că detalii de finisare. Textilele trebuie să fie fine, astfel încât să creeze confort. Pe podele se observă folosirea cu precădere a bambusului şi a plutei, în timp ce în bucătărie pietrele rămân opţiunea perfectă pentru blaturi.

”Texturile sunt importante pentru a crea dimensiune şi varietate în decoraţiuni, lemnul rămânând în tendinţe, dar de data aceasta cu un aer mult mai rustic. Acest lucru nu înseamnă că renunţaţi la eleganţă şi strălucirea decorului, ci din contră, aceste detalii vă vor ajuta să creaţi un echilibru în designul încăperii. Spre exemplu, dacă poziţionaţi o masă rustică într-o sufragerie simplistă, veţi adăuga o notă dramatică decorului”, completează Loredana Preda.

Participarea Galeriilor Noblesse la acest târg certifică recunoaşterea muncii designerilor de pretutindeni şi alinierea designerilor români la trendurile internaţionale. Având un portofoliu de peste 300 de furnizori din toată lumea, Galeriile Noblesse este lider în amenajările interioare de lux pe piaţa din România. De asemenea, Galeriile Noblesse îşi leagă numele de organizarea anuală în parteneriat cu branduri internaţionale de prestigiu a concursului Insign Awards, destinat arhitecţilor şi designerilor de interior debutanţi şi cunoscuţi.