Gentile Mulberry disponibile in Romania in magazinul Sport/Couture. Afla ce vedete de la Hollywood le prefera!

Gentile si plicurile Mulberry reprezinta accesoriile pe care orice “fashionista” si le doreste in garderoba ei. De cand Alexa Chung, moderatoare TV, model si editorialist al revistei Vogue Marea Britanie a inceput sa poarte aceste accesorii la evenimente mondene, gentile Mulberry s-au bucurat de o popularitate crescuta. Nu intamplator, patru modele de genti Mulberry ii poarta acum numele.

 

Aceasta colaborare a dat tonul lansarii gentilor cu nume de celebritati. Astfel au aparut: Mulberry Gisele (Gisele Bundchen) sau Mulberry Del Rey.

 

Ales brand-ul anului 2011, La British Fashion Awards, Mulberry este in momentul de fata un fenomen, un status-simbol care a intrat in mentalul colectiv si in arsenalul de lux al trend-setter-ilor din intreaga lume. Gentile Mulberry preferatele vedetelor de la Hollywood, printre care se afla Olivia Palermo, Sarah Jessica Parker, Leighton Meester, Christina Hendriks si nu numai.

 

Infiintat in 1971 de catre Roger Saul, brand-ul si-a propus sa reprezinte stilul de viata traditional britanic. Specializat initial in sei pentru calarie, Mulberry a fost infiintat  in mediul rural, mai exact in Somerset. La inceput in aceasta fabrica se produceau accesorii din piele, care ulterior se comercializau in elegantul boutique londonez, Biba.  In anii ’70 si ’80 o colectie de genti ecosez de pescuit si jachete inspirate din costumatia de vanatoare si pescuit au facut ca stilul britanic  sa fie unanim recunoscut si apreciat. Incetul cu incetul, Mulberry a fost asociat cu activitatile din timpul liber, care impuneau un stil chic, dar nu studiat.

 

Dupa succesul initial, Mulberry a continuat sa creeze item-uri iconice, precum geanta Bayswater, iar brandul a devenit cunoscut si in afara granitelor Marii Britanii. Sub conducerea mai multor directori creativi talentati, precum Luella Bartley sau Giles Deacon, brandul si-a castigat  notorietate internationala, insa sub conducerea Emmei Hill (care a lucrat cu Marc Jacobs si Calvin Klein) a stralucit in adevaratul sens al cuvantului.

Emma Hill este cea care a declarat ca cea mai mare realizare a sa este sa vada accesoriile Mulberry pe strada, purtate de femei obisnuite. Astfel, toate modelele reprezentative (Bayswater, Cecily, Del Ray, Lily, Alexa,  Clemmie, Eliza, Daria, Bryn, Trout, Postman, Maisie) sunt produse in marimi si nuante diferite pentru a acoperi o paleta cat mai larga de preferinte.

Azi, Mulberry este un brand comercializat pe toate continentele, iar faptul ca numarul magazinelor din Marea Britanie este acum mai mic decat cel al magazinelor din afara tarii de origine, spune multe despre succesul pe plan international. In plus, Bruno Guillon, chief executive Mulberry (in trecut managing director al companiei Hermes) si-a propus sa pozitioneze brand-ul cat mai sus si sa mute productia, exclusiv in Europa.

In Romania, gentile Mulberry sunt disponibile in magazinul Sport/Couture, situat la etajul 1 al  Baneasa Shopping City.