Ghid de cumpărături… vintage

Cuvântul vintage face referire la obiecte vestimentare, decorative şi nu numai, ce provin de dinainte de cel de-al Doilea Război Mondial. Astăzi, stilul vintage este din ce în ce mai căutat, întrucât dă o notă de personalitate, fie că-l alegi pentru vestimentaţie, fie pentru casă. Mai mult decât atât, putem spune că moda vintage a devenit un stil de viaţă.

Datorită faptului că moda vintage a luat amploare în ultimii ani în ceea ce priveşte stilul vestimentar, este esenţial să ştii după ce anume să te ghidezi, când vrei să-ţi completezi garderoba cu haine vintage. Sunt câteva reguli de aur pe care trebuie să le urmezi.

1. Atenţie la detalii

Deşi sunt haine vintage, ele nu trebuie să pară vechi sau uzate. Ceea ce contează este acel stil vechi care să te ducă cu gândul la anii de epocă. Alege acele haine care sunt noi şi nu pe cele uzate, pentru a crea impresia de autenticitate.

Fii atentă şi la calitate: hainele nu trebuie să aibă niciun defect, oricât de mic ar fi el. Materialul e şi el la fel de important: este de calitate? Îţi place? Şi încă un lucru: hainele trebuie să îţi vină bine, altfel nu ai rezolvat nimic.

2. Atenţie, trebuie să le poţi purta

Un alt lucru extrem de important când cumperi haine vintage este să te gândeşti dacă ai cu ce le asorta, din garderoba ta. Nu cumpăra haine doar de dragul de a le avea, dar pe care nu ai cu ce să le porţi. Optează, în special, pentru accesorii, pantofi şi genţi care se asortează cel mai uşor ţinutelor tale actuale.

3. Nu vintage din cap până în picioare

Când mergi la un târg vintage nu căuta să-ţi cumperi o ţinută completă. Alege doar acele piese care ţi se potrivesc. Nu e indicat să porţi o ţinută vintage din cap până în picioare pentru că altfel nu mai e autentic şi chic. Optează întotdeauna pentru o ţinută care să conţină maxim două piese vestimentare vintage.

4. Atenţie la culori

Vei observa că majoritatea hainelor vintage sunt monotone. Nu trebuie să te limitezi la astfel de culori, ci caută cu atenţie culori vii sau culori pământii ori roz pal, alb. De asemenea, imprimeurile sunt la fel de importante, cu o fustă vintage cu imprimeuri vei capta cu siguranţă atenţia.

5. Timp, timp, timp

Când mergi la un târg/ magazin vintage, nu te aştepta să găseşti hainele aşezate frumos, după culori sau după articole vestimentare. Întotdeauna vor fi amestecate, poate chiar aşezate unele peste altele. Este nevoie de mult timp pentru a găsi acele haine perfecte. Uită-te cu atenţie şi răbdare.

Acum, cu siguranţă nu vei da greş dacă vei urma sfaturile noastre. Spor la cumpărături!

Andreea Onofriesei

Surse foto:

stillinthecloset.tumblr.com

robertdress.blogspot.com

thehoopla.com.au

jackpurcells.com