Grand Cinema Digiplex va transmite în exclusivitate cele mai importante concerte de la Festivalul George Enescu

Aseară, în cadrul unui eveniment special, Grand Cinema Digiplex a prezentat live de la Festivalul de la Taormina opera “Rigoletto”, semnată de Giuseppe Verdi. Evenimentul a fost organizat pentru a da ocazia publicului iubitor de muzică clasică și nu numai să trăiască experiența atmosferei unui eveniment transmis în direct. Această atmosferă se va regăsi și pe parcursul concertelor și spectacolelor din cadrul Festivalului Internațional George Enescu, care vor fi transmise în exclusivitate, direct în sălile de cinema de la Grand Cinema Digiplex chiar de la Ateneul Român, Sala Palatului și Opera Română. Amfitrionii evenimentului de aseară au fost Oana Marinescu, director de comunicare al Festivalului George Enescu și jurnalista Cristina Bazavan care au evidențiat importanța și unicitatea experienței culturale trăite în cadrul cinematografului.

Începând cu 1 septembrie, Grand Cinema Digiplex va transmite în direct cele mai importante concerte din cadrul ediţiei 2013 a Festivalului George Enescu. Special pentru cei care nu au avut încă ocazia să îşi achiziţioneze bilete pentru festival sau, pur şi simplu, îşi doresc o experienţă alternativă de vizionare a spectacolelor, Grand Cinema Digiplex le oferă posibilitatea de a-şi cumpăra bilete pentru transmisiunile în direct ale spectacolelor în sălile de cinema.

Una dintre cele mai interesante producții ale acestei ediții este cu siguranță “The Infernal Comedy –  O crimă melodramatică”, povestea unui ucigaș în serie întors din morți pentru a-și prezenta viața. Personajul principal este nimeni altul decât marele actor John Malkovich, care asigură și lectura. Acesta va fi înconjurat de instrumente baroce și acompaniat de trei soprane, muzica variind de la Mozart, Haydn, Vivaldi la Ludwig Van Beethoven.

Cea de-a XXI ediție a Festivalului George Enescu va aduce pe ecranele de la Grand Cinema Digiplex concerte ale unora dintre cele mai renumite orchestre și ansambluri muzicale din lume: London Philharmonic Orchestra, Orchestre de Paris, Rundfunk – Sinfonieorchester Berlin, Orchestra Sinfonica Nazionale della Rai, Royal Stockholm Philharmonic Orchestra, Russian National Orchestra. Serile dedicate operei și baletului vor fi asigurate de compania de dans Vortice din Portugalia.

Având o tradiţie de peste 50 de ani, Festivalul George Enescu este cel mai important eveniment cultural internaţional organizat în România și un adevărat brand cultural de țară. De-a lungul timpului, pe scena Festivalului au urcat nume mari ale muzicii clasice din întreaga lume.

Biletele transmisiunilor în direct sunt disponibile spre cumpărare on-line și la casele de bilete ale Grand Cinema Digiplex.

Programul complet al spectacolelor Festivalului George Enescu transmise în direct pe ecranele Grand Cinema Digiplex poate fi găsit pe http://www.grandcinemadigiplex.ro/ro/spectacole/evenimente-speciale/item/394.