Graphic Capsule by Stephan Pelger

2014   Stephan Pelger, designerul care îmbracă cele mai apreciate persoane publice din România, dar și din străinătate, lansează în aceasta lună o extensie  a colecției Graphic Capsule pre spring 2014. Colecția este disponibilă doar în magazinul Eva – Design Românesc, experiment urban dedicat designerilor români de top și în showroom-ul Stephan Pelger.

Colecția Graphic Capsule marchează 10 ani de la începutul colaborării cu Ileana Badiu, în calitate de muză, dar și de imagine a unora dintre cele mai importante colecții ale designerului.

Stephan Pelger, designerul care a știut întotdeauna cum să îmbrace FEMEIA, în toate ipostazele ei, a ales-o și de aceasta dată pe buna sa prietenă și sursă de inspirație, Ileana. Pictorialul este unul inedit, care pune în evidență femeia puternică, rafinată, dar în același timp senzuală și extrem de feminină.

 “Primul pictorial realizat pentru bunul meu prieten, Stephan Pelger, a fost făcut acum 10 ani. Îmi aduc aminte că și atunci, ca și acum, Pelger avea mania de a-mi schimba într-un fel sau altul, radical, înfățișarea. Anul acesta a optat pentru un look total neobișnuit, pentru mine: acela de a purta o perucă cu păr scurt, brunet. Recunosc ca inițial am fost reticentă, însă norocul lui este că, la fel ca și acum 10 ani, m-am îndrăgostit pe loc de ținutele noii colecții. Îi mulțumesc lui Stephan pentru curajul de a-și asuma să aibă ca imagine, împotriva trendului general, o femeie matură, de 40 de ani” a declarat femeia de afaceri, Ileana Badiu.

Am gândit pentru Ileana un look French, caracteristic anilor `60, iar cea mai potrivită alegere a fost peruca brunetă, o noutate pentru aspectul cu care ne-a obișnuit. Rezultatul este unul spectaculos, lucru ce se poate observa și în ședința foto realizată cu acest prilej” a declarat designerul.

Colecția este una complexa și sofisticată acoperind, pe durata unei intregi zile, garderoba femeii elegante și moderne. Graphic Capsule cuprinde 30 de piese vestimentare de zi și de seară, de la rochii, pantaloni până la jachete, fuste sau cămăși. Culorile predominante sunt negru, auriu și fucsia.

Ținutele au fost realizate din material ca tweed-ul cu pelicula aurie, dantelă din bumbac, lycra de mătase, mătase chinoise. Fiecare ținută este înnobilată de bijuterii Laura8 create de Laura Rotileanu.

Din echipa cu care a lucrat Stephan Pelger fac parte, ca de obicei, Ovidiu Buta (styling) , Camelia Negrea (hair) și Raluca Luca (make-up). Foto credit:  Alexandru Roșieanu.