Gustările pentru copii: simple, delicioase și sănătoase

Alimentația copiilor trebuie să fie bogată în fibre, proteine, vitamine, care le asigură energia  necesară pe parcursul întregii zile. Se știe că atunci când copiii se întorc de la grădiniță sau de la școală, tot ce vor este să guste din preparatele pentru prânz.

De ce să nu-i pregătești ceva gustos și sănătos în același timp, care să îi ofere energia necesară pentru joacă și pentru teme. Poți prepara mai multe sortimente de gustări, lăsându-l pe cel mic să își aleagă preparatul favorit. Iată câteva propuneri pentru o gustare rapidă, gustoasă și sănătoasă. Cel mic va fi încântat!

Salata de fructe poate potoli pofta de dulce atunci când este asezonată cu sos dulce-acrișor de mere sau miere.

Humus-ul, pasta de fasole sau sosul salsa se potrivesc de minune cu chips-urile tortilla. Ce poate arăta mai viu și mai colorat decât bastonașe de castravete, fâșii de morcovi, boabe de mazăre și felii de ardei gras, așezate pe un platou? Lasă-l să decidă ce vrea să mănânce, oferindu-i un mix de fructe și legume, care cu siguranță îi vor deschide apetitul.

Pizza poate fi o alegere distractivă, inclusă în meniul de prânz al celor mici. Preparată  acasă din ingrediente atent selecționate, cu diferite forme și aspecte, copiii o vor adora. Simplu de preparat, din sos de roșii, brânză mozzarella, legume tăiate și carne slabă de pui.

În cazul dulciurilor, nici aici nu sunt motive de îngrijorare. Preparate acasă, în porții mici, nu vor face rău celor mici, ci le vor alunga într-un mod sigur și sănătos pofta de dulciuri din comerț. Un sfat: alege sosul de mere pentru a înlocui zahărul. Ovăzul, nucile, făina de grâu sunt ideale pentru un desert fără calorii și grăsimi, bogat în fibre și cu o aromă desăvârșită.

Un alt deliciu este parfait-ul preparat din iaurt, în mai puțin de 5 minute. Poți folosi ingrediente precum ciocolată, frișcă, dulceață de fructe de pădure, sau fructe proaspete. Merele coapte sunt și acum dulciuri favorite, nu numai în rândul copiilor ci și al adulților, mirosul îmbietor de scorțișoară și unt, îți vor aduce aminte de copilărie.

Copiii au nevoie de o nutriție echilibrată, bogată și variată. Mesele dese sunt importante, deoarece ei au nevoie de multă energie pentru a se dezvolta, a se juca și a învăța.

Calitatea gustărilor este importantă, nu cantitatea. Formarea unui obicei, îl va îndemna pe cel mic să aleagă între produsele sănătoase și cele nesăntoase pe termen lung, formându-i un stil de viață. Educația se face la masă, nu în fața televizorului, unde tentația este mai mare să consume alimente bogate în calorii.

Programul după școală trebuie să fie unul relaxant, după o zi obositoare și încărcată. Adu-i un strop de bucurie copilului tău, întâmpinându-l acasă cu preparatele favorite.

Ianula Gioga

Surse foto:

beingsuzyhomemaker.blogspot.ro

ricekrispies.com