Idei de cadou în stilul Shabby Chic de la GiftList.ro

Stilul shabby chic este o formă de design interior pretenţioasă care foloseşte foarte multe accesorii cu tente vintage florale pentru a reda un aspect tradiţional dar totodată classy.

Dacă în copilărie citeai poveşti cu zâne şi prinţese, cu siguranţă ţi-ai dorit să locuieşti într-o casă fermecată din pădure. Stilul shabby chic combină căsuţa fermecată cu stilul elegant al caselor aristocrate. Acest stil nu este greu de obţinut dacă ştii să valorifici fiecare obiect în parte şi să îl transformi în ceva frumos, chiar dacă ai un spaţiu limitat, însă cu grijă, deoarece este destul de simplu să cazi în cealaltă extremă, a kitch-ului. Avantajele acestui stil este faptul că reuşeşte să aducă atmosfera vintage în casa ta fără să te simţi ca într-un muzeu.

Accesoriile sunt esenţiale pentru a realiza un decor în stilul shabby chic. Motivele florale, in special lavanda şi trandafirii roz, obiectele pictate manual,  broderiile, culorile pastelate dar şi albul pur sunt specifice acestui decor. Avantajul pieselor de decor este acela că indiferent de capriciile vremii, tu vei reuşi să păstrezi primăvara „prizonieră” în casa ta.

Camera de zi trebuie să fie o încăpere lumioasă şi confortabilă. Dacă nu ştii cum să decorezi pereţii albi poţi apela la ceasul vintage roses, care face ca trecerea timpului să devină mult mai plăcută chiar şi în zilele mohorâte cu ploaie.

Ghivecele de flori  Roses&Birds sunt ideale pentru creşterea armonioasă a plantelor decorative care aduc un aer proaspăt camerei.

Nu uita să le oferi apă suficientă, iar pentru asta poţi folosi o stropitoarea colorată în motive florale, care se integrează perfect în decor.

Rama Inimi&Fluturi este un obiect decorativ inedit care va contribui în mod pozitiv la aspectul casei şi îţi va aminti constant de momentele dragi.

 În cazul în care primeşti o vizită, setul de ceai decorat cu flori de lavandă nu poate lipsi. Acest set are un aspect tradiţional, parcă rupt din basmele cu zâne şi este perfect pentru servirea ceaiului în timpul conversaţiilor lungi cu prietenii, în special în zilele friguroase. Deasemenea setul Milk&Sugar este foarte util pentru servirea cafelei sau a ciocolatei calde .

Bucătăria trebuie să fie un adevărat paradis al mirodeniilor şi al culorilor. Ia în considerare culorile pastelate pentru pereţi (alb, crem, gri deschis, mov, roz, lila, verde, galben pai) cât despre accesorii, masa trebuie să arate tot timpul perfect. Oliviera cu elemente florale este cu siguranţă un accesoriu care va înveseli masa. O alternativă o reprezintă oliviera cu elemente florale alb ­­/negru, acest set fiind caracterizat prin delicateţe.

Dacă vrei ca masa să aibă aspectul sofisticat al uneia dintr-un restaurant premiat cu stele Michelin, setul alb-negru este alegerea perfectă.  Platoul vintage flower este un obiect delicat, disponibil în culori pastelate care reţin primăvara în casa ta pe parcursul întregului an, iar setul de accesorii de bucătărie nu trebuie să lipsească de pe masă.

Dormitorul trebuie să aibă o tentă de elganţă şi delicateţe. Dacă vrei să te simţi ca o regină în propriul tău palat poţi adăuga nişte accesorii simple dar de efect.  Cutia de bijuterii albă pictată cu elemente florale este ideală pentru a-şi păstra mica comoară în siguranţă. Aspectul ei inedit, similar pieselor de mobilier frantuzeşti din epoca reginei Marie Antoinette va oferi un aspect elegant camerei.

Pentru depozitarea bijuteriilor sau a diverselor accesorii cutie de carte cu maci este o opţiune interesantă.

Agenda vintage un obiect destul de intim şi este cea mai bună metodă de a-ţi însemna cele mai dragi amintiri. Paginile puţin îngălbenite, asemeni cărţilor vechi, dau o notă retro, iar coperta glam este reprezentativă pentru femeia modernă, dar totodată delicată, căreia îi plac călătoriile.

Produsele pot fi gasite pe site-ul www.giftlist.ro