După opt ore de muncă, o oră de stat prin trafic sau prin oraş, ne oprim acasă. Şi ajungem, inevitabil, în faţa oglinzii.
„Oh….ce este cu faţa asta?”, fondul de ten a cam dispărut, fardul de obraz se ţine încă bine, daca este să ne uităm per-ansamblu, totuşi, încă suntem prezentabile. Incă o oră prin bucătărie, prin casă, o cină lungă sau scurtă, un duş sau o baie și ziua se termina.
Însă faţa noastră a rămas cu ce am pus pe ea de dimineaţă. Am făcut duş şi am aruncat nişte apă şi săpun şi pe faţă, dar asta nu a fost o mişcare bună. Fața este elementul nostru de identitate vizuală, merită mai multă atenţie. Aşadar, seara vă asigur că tenul nostru are nevoie de mai mult decât nişte apă şi eventual nişte gel de duş.
Reguli de bază:
1. Demachierea este necesară atât dimineaţa, înainte de machiaj, cât și seara.
2. Ne demachiem seara şi dacă nu am fost machiate în timpul zilei.
3. Demachierea de dimineaţă este mult mai lejeră şi nu trebuie insistat prea mult, adică complexitatea lui este la jumătatea celui de seară.
4. Spălatul cu apă şi cu săpun, chiar şi cu cel mai „lichid” si mai „sensitive” săpun, nu este suficient, dar este, totuși, mai mult decât deloc.
Elementele de bază pentru demachiat:
– discuri demachiante – seturile variază între 6 si 20 lei;
– demachiant cremă sau lapte demachiant – între 10 si 300 lei;
– loţiune tonică fără alcool – între 10-300 lei;
– apă termală, în formă de pulverizator – 15-40 lei;
Cum procedăm:
Demachiere de dimineaţă (după ce ne-am spălat pe față şi pe dinţi şi ne-am trezit complet):
– pulverizăm apă termală pe faţă;
– aplicăm loţiune tonică sau chiar și un lapte demachiant, aplicate cu discuri demachiante;
– dacă observăm niște „puncte” apărute peste noapte, trebuie tratate cu o loţiune specială pentru ele sau creme speciale, doar pe zona cu pricina, fără să le chinuim prea mult, pentru că plecăm cu pete pe faţă sau cu mici leziuni care pe parcursul zilei se pot transforma în ceva mai urât;
– la final, aplicăm o cremă de faţă şi, după aproximativ cinci minute, putem începe şi machiajul.
Demachierea de seară durează mai mult și, ideal, se prezintă astfel:
– picurăm în palme o linguriţă de lapte demachiant şi îl intindem apoi pe toată faţa cu mişcări uşoare circulare (așadar, nu punem demachiantul pe disc, laptele demachiant trebuie să stea un pic pe fată să dizolve ce e pe acolo);
– ne spălam/ştergem pe mâini, luăm două discuri demachiante şi începem întâi ştergerea ochilor, apoi aruncăm discurile, luăm altele şi continuăm cu faţa;
– mai aplicăm încă odată, sau chiar de două ori, dacă este cazul, lapte demachiant până ce discurile demachiante ramân curate.
Operaţiunea este valabilă şi pentru pielea gâtului şi a decolteului.
Daca am avut un machiaj al ochilor foarte intens si cu un rimel foarte rezistent, pe disc încă ramân urmele negre de mascara sau de creion dermatograf, putem completa demachierea de dinainte numai pentru ochi cu un demachiant special – le recomand pe cele „apă/ulei” dedicate ochilor pe care le agitaţi înainte de folosire, un produs bun este Bi-facil de la Lancome (100 lei) sau cel de la Elmiplant, care este simplu ( 25 lei) .
După toată curăţarea machiajului, ștergem faţa cu un disc demachiant umezit cu o loţiune tonică şi, la sfârşit, pulverziam pe faţa o apă termală.
La final, pe zonele cu probleme, aplicam, după caz, o loţiune antiacneica, o loţiune pentru pete etc, în funcție de probleme.
Vă recomand, în această secțiune, o cremă de la Swissline, specială pentru imperfecţiuni (90 lei, din magazinele Beautik) sau Normaderm de la Vichy (75lei), ori crema sebo-reglatoare de la Gerovital (20 lei) .
Alte câteva recomandări de produse:
Vă recomand să folosiți un lapte demachiant indicat şi pentru ochi, pentru piele sensibilă, cele de la Elmiplant ( 15 lei) sunt excelente, cel cu ulei de măsline de la Herbagen (15 lei), demachiantul 3 in 1 de la Vichy (50 lei) şi dacă vreţi ceva mai special, vă recomand unul organic: Barefoot (200 lei), sau unul din gamele de top, Decleor sau Nina Ricci (200 lei).
Evitaţi pe cât posibil, loţiunile tonice cu alcool, este bine să aveţi una, în caz că aveţi nevoie pentru un mic coș, sau mai multe, însă nu trebuie folosită des, chiar dacă aveţi un ten gras.
O treabă excelentă o face un produs, ceva mai nou, numit apă sau loţiune micelară. Mai multe mărci au aşa ceva – Caudalie, Avene, Bioderma (între 20 si 40 de lei), acestea sunt atât demachiante cât şi loţiuni tonice.
Dacă totusi nu aveţi timp sau chef de tot ritualul de mai sus, ţineţi aproape un pachet de şerveţele demachiante, însă nu apelați la ele prea des. Şerveţelele îşi fac treaba, însă, oricât de bune ar fi, efectul este insuficient.
Și dacă tot apelaţi la serveţele demachiante, luaţi-le pe cele mai bune si pentru ten sensibil. Le recomand pe cele de la Amway, Elmiplant sau Nivea (20-25 lei). Nu le confundaţi cu şervetelele pe care le folosim pentru bebeluşi la schimbarea scutecelor – comparaţi un pic scopul lor şi o să vedeţi că nu e chiar ce vă trebuie.
Să fiţi frumoase!
Ana-Maria Tătucu
Surse foto:
imabeautygeek.com
examiner.com