În Sectorul 6 al Capitalei, bucureştenii au schimbat deşeurile de echipamente electrice şi electronice cu tehnologia Samsung

Samsung România împreună cu ECOTIC, SC Urban SA şi Primăria Sectorului 6 Bucureşti au desfăşurat în luna septembrie, în Sectorul 6 al Capitalei, campania „Schimbă deşeurile cu tehnologia Samsung”. Toți cei care au participat la promoție au primit un voucher de reducere pentru produse Samsung și unul pentru înscrierea în tombola de la finalul campaniei, care a avut loc pe 3 octombrie.

„Prin intermediul campaniei de colectare derulate în Sectorul 6, cetăţenii au fost informaţi despre beneficiile colectării şi reciclării deşeurilor de echipamente electrice şi electrocasnice. Susţinem proiectele de acest gen, care urmăresc cursul firesc de reciclare, conform standardelor europene în domeniu,” a declarat Primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu.

 „Schimbă deşeurile cu tehnologia Samsung” se află la a doua ediţie, prima având loc în Sectorul 2 al Capitalei, în perioada martie – aprilie, 2012. În cadrul acestei prime ediţii, Samsung a oferit două vouchere tuturor consumatorilor care au casat un echipament uzat: un voucher pentru o reducere de până la 20% la produse selectate şi cel de-al doilea pentru participarea la o tombolă având ca premii electrocasnice Samsung. În urma campaniei, au fost colectate peste 5 tone de deşeuri de echipamente electrice şi electronice.

În Sectorul 6, proiectul a avut principii de desfăşurare asemănătoare celui din Sectorul 2: persoanele care au predat deşeuri de echipamente electrice şi electronice au primit pe loc un voucher de discount de până la 30% pentru o maşină de spălat Samsung sau pentru un alt produs Samsung participant la promoţie.

Toţi cei care s-au înscris în concurs au intrat automat în tombola de la finalul campaniei, în cadrul căreia au fost desemnaţi câştigătorii acestei ediţii. Premiile din această campanie au fost oferite de Samsung România: 8 premii săptămânale, 2 pentru fiecare dintre cele patru săptămâni de concurs, iar la final, Marele Premiu, o combină frigorifică Samsung.

„Pe lângă dezvoltarea de tehnologii şi produse de ultimă generaţie, Samsung şi-a asumat întotdeauna rolul de membru responsabil al comunităţilor din care face parte şi ne bucurăm că, alături de ECOTIC, am putut demara cu succes un proiect de colectare şi reciclare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice. De aceea, ne propunem să ducem mai departe acest parteneriat, în vederea dezvoltării de noi programe de responsabilizare a consumatorilor români în ceea ce priveşte reciclarea,” a declarat Roxana Şoric, Product Manager în cadrul Samsung Electronics România.

 „Campania de colectare derulată în Sectorul 6 al Capitalei s-a dovedit o iniţiativă binevenită, care a reunit cu succes atitudinea responsabilă a consumatorilor faţă de deşeurile electrice şi electronice şi interesul acestora pentru achiziţionarea echipamentelor care încorporează tehnologie de ultimă generaţie,” a declarat Valentin Negoiţă, Preşedinte ECOTIC.

„S.C. URBAN S.A.  acordă o importanţă deosebită cauzelor şi proiectelor sociale care implică activitatea de valorificare şi reciclare a deşeurilor electrice şi electronice. Rezultatele foarte bune ale campaniei ne încurajează să acordăm  în continuare o atenţie sporită acestor acţiuni şi să căutăm împreună cu partenerii noştri noi modalităţi eficiente de informare a populaţiei,” a declarat Cristian Lazar,  Head of Marketing & Devolpment S.C. URBAN S.A.

În această ediţie au fost colectate peste 7.000 kg de deşeuri de echipamente electrice şi electronice, prin implicarea a peste 450 de persoane. În baza voucherelor oferite, au fost achiziţionate deja peste 100 de echipamente noi; voucherele sunt valabile până la finalul lunii noiembrie a acestui an.

În perioada campaniei, au funcţionat 4 puncte de colectare mobile. Acestea au fost amplasate în patru zone principale din Sectorul 6:

  1. Parcul Moghioroş, în perioada 03-09.09.2012;
  2. Autogara Militari, în perioada 10-16.09.2012;
  3. Piaţa Crângaşi, în perioada 17-23.09.2012;
    1. Zona Regie, lângă fosta fabrică de pâine: în perioada 24-30.09.2012.

Câştigătorii acestei ediţii a campaniei  „Schimbă deşeurile cu tehnologia Samsung”, desemnaţi prin tragere la sorţi, sunt afişaţi pe site-urile organizatorilor.

Sursă foto: www.comunic.ro