Îngrijirea feţei şi a părului cu produse pe care le avem la îndemână

De ce să cheltuim mulţi bani pe tratamente de înfrumuseţare când există o serie de soluţii simple pe care le putem face cu produsele pe care le avem acasă? Iată câteva sfaturi de frumuseţe pe care le puteți încerca utilizând ingredientele din bucătărie, fără nici un cost în plus.

1. Elimină umflăturile de la nivelul pleoapelor prin masaj cu o picătură de ulei de ricin.

2. Împrospătează-ţi ochii folosind discuri de felii groase de castravete. O altă opțiune este să foloseşti discuri de bumbac înmuiate în lapte rece. Întinde-te pe pat și timp de câteva minute relaxează-te cu ochii închişi. Vei fi uimită de rezultate!

3. Pentru a preveni crăparea buzelor umezeşte-ţi buzele cu apă caldă şi apoi aplică un amestec de vaselină (cum sunt cele de la Plafar) și miere. Aplică acest amestec de aproximativ trei ori pe săptămână.

4. Petele care apar pe mâini odată cu înaintarea în vârstă pot fi reduse utilizând o bucată de lămâie cu care să îţi freci mâinile înainte de spălare.

5. Dacă eşti prea grăbită şi nu ai timp să îţi speli părul înainte de a ieşi, aplică o lingură de pudră de talc sau făină de porumb pe păr şi pe urmă periază-l. Încearcă mai întâi acest lucru când nu te grăbeşti, pentru a te asigura că funcționează așa cum doreşti.

6. Pentru a preveni căderea părului ar trebui să consumi o băutură bogată în biotină. Amestecă banane cu miere, iaurt şi lapte degresat. Bea această băutură timp de câteva săptămâni.

7. Nu aplica balsamul de păr de la rădăcini, ci doar la vârfuri. Astfel eviţi îngrăşarea rapidă a părului. Spre deosebire de balsam, masca de păr se aplică pe toată lungimea părului şi îi oferă firului de păr o hidratare mai intensă faţă de balsam (care ajută mai mult la descurcarea părului).

8. Pentru a adăuga un plus de strălucire părului, masează-l cu 2 linguri de oţet de malţ, clăteşte bine şi usucă-l.

Ana Cârstocea

Surse foto:

blushblogbayarea.blogspot.ro

www.rtv.net