Patru măşti pentru faţă pe care ţi le poţi prepara acasă

Faţa este partea corpului de care trebuie să avem cea mai mare grijă, întrucât ea este primul element pe care îl văd ceilalţi când interacţionează cu noi. Problemele cu care se confruntă tenul nostru pot fi cauzate atât genetic, cât şi de factorii externi care ne afectează în fiecare zi. Pentru a combate acest tip de probleme, iată câteva măşti simple care pot fi preparate în casă şi care ajută la eliminarea acestor neplăceri:

1. Masca cu lapte şi ouă

Acest tip de mască este foarte utilă în cazul persoanelor care au tenul gras sau acneic. Albuşul de ou din care se prepară masca curăţă porii şi repară pielea, absorbind în acelaşi timp excesul de grăsime. Pentru a o prepara, trebuie să separaţi albuşul oului de gălbenuş şi să amestecaţi albuşul cu o linguriţă de suc de lămâie timp de un minut. Substanţa rezultată se aplică pe pielea curată şi uscată şi se lasă să acţioneze timp de 10-15 minute, după care se înlătură prin clătire cu apă călduţă.

2. Masca cu  argilă verde

Acest tip de mască elimină impurităţile din piele. Pentru prepararea ei se amestecă într-un pahar de sticlă două linguriţe de pudră de argilă verde (care poate fi cumpărată de la magazinele naturiste sau farmacii) cu apă, până la obţinerea unei paste. Adăugaţi şi câteva picături din uleiul dvs preferat şi aplicaţi pasta pe faţa uscată, pentru aproximativ 15 minute . După ce s-a uscat masca pe faţă, spalaţi-o cu apă călduţă.

3. Masca cu avocado

Acest tip de mască este perfectă pentru hidratarea tenului. Pentru a fi obţinută, trebuie zdrobit jumătate de avocado până devine cremă, şi adăugată o linguriţă de miere pentru un efect de curăţare. Dacă aveţi pielea, însă, trebuie adăugat un iaurt pentru un efect pe măsură, iar dacă pielea dvs. este prea uscată, adăugaţi un sfert de ceaşcă de ulei de măsline extravirgin. Aceatsă mască se lasă să acţioneze între 15 şi 20 de minute, după care se curăţă cu apă călduţă.

4. Masca de iaurt

Această mască ajută la calmarea pielii iritate, fiind obligatorie aplicarea ei duppă expunerea la soare. Pentru prepararea ei se întinde o cană de iaurt pe pielea curată şi uscată şi se lasă să acţioneze 15- 20 de minute, după care se clăteşte cuu apă rece.

Anca Antofie

Surse imagini:

www.ehow.com

www.zmic.ro