Inspira-te din stilul Marilyn Monroe

Marilyn Monroe este, fără îndoială, un sex simbol și o divă a secolului al XX-lea. Pentru multe femei ea reprezintă încă un adevărat fashion icon. Stilul ei nonconformist, hainele și atitudinea ei erau de neobservat. Nu a fost un fotomodel, însă formele ei atrăgeau privirile bărbațiilor.

Toate acestea au făcut-o pe Marilyn un simbol al frumuseții. Stilul vestimentar al divei, nu era foarte complicat. Culorile pe care le alegea pentru haine, nu erau nici pe departe cele mai colorate. Prefera culorile beige, roșu, negru, crem si alb. Faimoasa rochie roz, pe care Marilyn a purtat-o in filmul Gentlmen Preferes Blondes, nu ar fi fost și o alegere în viața reală, chiar dacă filmul a avut un adevărat succes.

Fustele de tip creion, drepte erau esențiale pentru Marilyn. Avea o mulțime de astfel de fuste, în diferite culori. Aceste tipuri de fuste, dau un aer elegant si pun in evideță silueta. Evident, pentru finalizarea look-ului perfect, pantofii cu toc erau nelipsiți. În majoritatea aparițiilor pe scena sau in viața de zi cu zi,  Marilyn purta pantofi asortați cu ținuta ei.

Un șal din blană albă, nu lipsea din garderoba ei. Acest accesoriu aducea un plus de eleganță și o notă de glamour.

O mare importanță o acorda și machiajului. Buzele ei roșii se potriveau perfect cu tenul şi nuanța părului. Aplică cinci straturi de ruj, pentru a avea o culoare strălucitoare.

Ochii îi punea în evidență printr-un fard de pleoape maro. Blush-ul punea accent pe pomeții ei și dădea culoare look-ului natural. Evident nu lipseau unghiile roșii, care se potriveau perfect cu buzele de aceeași nuanță.

Bijuteriile nu erau o atracție pentru ea. Deși in filme purta inele mari, brățări și coliere, în viața reală nu purta prea multe. Nu punea accent pe bijuterii care să iasă in evidență.

Accesoriile ei preferate erau eşarfele si șalurile de blană.

În ceea ce privește aspectul fizic, Marylin Monroe, este cunoscută pentru formele ei bine conturate. Această siluetă este genetică, formele ei apetisante îi dădeau tot farmecul. Era admirată pentru aceste forme și pentru multe femei a devenit un model de inspirație.

Pentru a se menține in forma, Marylin facea jogging, în fiecare zi, înainte de micul dejun, iar pentru a-și tonifia brațele, ridica greutăți.

Multe vedete internaționale au adoptat o mare parte din stilul ei.  Multe dintre acestea se inspiră din stilul vestimentar, pe care îl adoptă pe scenă, pentru a face spectacol.

Madonna este una dintre vedele care a împrumutat din stilul lui Marylin, in videoclipul  piesei Material Girl. Rochia cu care apare in videoclip a fost facută special pentru filmul Norma Jean, în care Marylin Monroe a jucat, iar apoi a fost împrumutată de Madonna.

Alte două staruri care au urmat acest protototip, au fost vedetele pop Kylie Minouge și Nicole Scherzinger. Rochia lungă și roz purtată de Marylin in diferite filme, au avut o atracție mare pentru vedete. Fie în videoclipuri sau pe scena la concerte, stilul lui Marylin Monroe va fi mereu un moment de inspirație și un adevărat show.

Marilyn a fost întotdeauna un idol şi pentru Anna Nicole Smith. Aceasta a pozat pentru revista Playboy, cu același look precum Marilyn Monroe.

Cea mai recentă apariție, cu un look asemănător, este actrița Blake Lively din serialul Gossip Girl.

Un simbol al feminității, o frumuseșe naturală și forme de invidiat. Asta definește femeia perfectă. Prin stilul ei, Marilyn Monroe, ne-a demonstrat că o femeie poate fi frumoasă prin simpla atitudine şi eleganţă.

Tocilă Diana