Interviu Vali Porcisteanu

Cel mai important pilot roman de raliuri al ultimilor ani, Vali Porcisteanu, a inceput pozitiv sezonul 2013, in care pastreaza sanse la indeplinirea obiectivului de a termina pe una dintre primele doua pozitii. In ultima perioada Vali Porcisteanu a participat la numeroase evenimente de PR si a anuntat ca nu va lua startul la urmatoarea etapa a Campionatului National de Raliuri, respectiv Raliul Deltei.

 

Intrebare: Cum ai caracteriza prestatia ta din ultima perioada pe partea de relatii publice?

Vali Porcisteanu: Fata de sezonul trecut, care a fost si el unul foarte bun, suntem intr-un trend ascendent pe partea de PR. Facem lucrurile coerent si complet si asta se vede. Am fost implicat in foarte multe actiuni de promovare, care au avut loc pe pationar, in videoclipul prietenului Puya, alaturi de diversi invitati si foarte recent la Bucharest Wheels Arena, care a fost un super eveniment. Au fost foarte multi spectatori pasionati si am avut foarte multi invitati speciali pentru mine si pentru opinia publica: Giulia, Miki Love, Puya, Dani Otil, Bianca Voicu…

Intrebare: Ai trecut raliurile pe planul secund in detrimentul activitatii de PR?

Vali Porcisteanu: Sub nici o forma! Sunt doua subiecte diferite, pe care le tratam cu acelasi profesionalism. Raliurile sunt scopul meu principal si dorinta de a fi mereu in competitie si mereu la varf este temperata in prezent doar de problemele de buget, insa nu mi-am schimbat si n-am sa-mi schimb vreodata prioritatile.

Intrebare: Nu vei participa la Raliul Deltei. Ce simti si cum vei aborda revenirea?

Vali Porcisteanu: Stiam de la inceputul sezonului ca bugetul nu ne permite sa luam startul la acest raliu, desi ne place mult si ne-ar fi interesat sa fim acolo. Am incercat variante pentru a fi la start, insa a trebuit sa acceptam situatia si sa ne concentram pe revenirea pe care o speram foarte reusita la etapa de la Cluj. Sigur, nu e un sentiment placut dar asa e la curse, cum scrie si pe masina mea de antrenament: no money, no rally (zambeste). Ne concentram din punct de vedere sportiv pe revenirea in CNR, unde suntem convinsi ca suntem capabili de rezultate foarte bune.

Intrebare: Cand te va mai putea vedea opinia publica pana la urmatoarea etapa la care vei participa?

Vali Porcisteanu: Raliul Clujului este urmatoare etapa la care vom lua startul si o vom pregati asa cum trebuie. Avem timp suficient pentru asta. Pana atunci pregatesc alte cateva aparitii in mass-media, una dintre ele tot alaturi de Puya. Fanii si persoanele interesate de sportul cu motor vor avea ocazia sa ma vada si in viitor destul de des si in situatii destul de inedite, ca si pana acum.

Pollak Kimi Kristian i-a adresat lui Vali Poricesteanu cea mai interesanta intrebare pe facebook: In viitor nu doresti sa infiintezi o echipa de juniori?

Vali Porcisteanu: N-am uitat nici o secunda cat de dificil este sa gasesti sprijin atunci cand esti la nceput in acest sport. In 2004 am primit sprijin si incredere din partea echipei Eurolines si acum e momentul ca si eu sa dau o mana de ajutor la cariera unui pilot care promite multe. E vorba despre Octavian Tirnovean, pe care il sustin cat pot de mult. El este unul dintre exponentii Vali Porcisteanu Driving School. Sigur ca mi-as dori sa infiintez o echipa de „tinere talente” in CNR, dar deocamdata un astfel de proiect e dificil de pus pe picioare. Poate in viitor VPDS va fi platforma la indemana pentru asa ceva.

Foto: Vali Iovi