Întrebarea romantică a săptămânii: eşti pregătită să te căsătoreşti?

Când eram micuţe, ne gândeam uneori la cum ar fi să devenim mirese, deși habar nu aveam ce presupune acest lucru. Știam toate că vrem rochie de prinţesă, precum zână bună din poveştile pe care le citeam. Odată cu trecerea anilor realizăm că trebuie să ne gândim serios la căsătorie, mai ales dacă avem şi partenerul ideal, cu care suntem gata să facem pasul cel mare, spre o viaţă în doi.

Şi totuşi nu este suficient să avem partenerul, pentru a ne putea căsători. Nu ştiu câţi dintre cei care s-au căsătorit deja sau urmează să o facă, s-au gândit înainte la anumite aspecte importante, de luat în seama, înainte de nuntă. Vreau sa cred că dacă s-ar fi gândit şi la alte lucruri, în afara faptului că se iubesc foarte mult, ar fi scăzut rata divorţurilor.

Iată care ar fi lucrurile pe care trebuie să le vorbiţi cu partenerul înainte de a lua hotărârea să vă căsătoriţi:

Discutaţi puţin despre trecutul vostru, acel trecut pe care îl aveţi în spate şi care îl include doar pe unul dintre voi. Nu este atât de important, dar vă veţi simţi mult mai bine pentru că partenerul cunoaște evenimentele care v-au marcat. Vorbiți și despre trecutul vostru împreună, în care să vă spuneţi prin ce situaţii nu mai sunteți dispuși să treceți, ce anume v-a supărat sau deranjat. Mai pe scurt, asiguraţi-vă de faptul că nu veţi mai repeta anumite greşeli.

Vedeţi dacă sunteţi capabili să vă iertaţi reciproc pentru toate greşelile şi asiguraţi-vă că nu veţi avea parte de reproşuri, pentru scăpările din trecut.
Nu uita să îţi faci cunoscută părerea în ceea ce înseamnă pentru tine: dragostea, fidelitatea, înţelegerea, ajutorul necondiţionat.

Anunţă-l dacă nu vrei să renunţi la locul tău de muncă, la proiecte în care vrei să te implicit, cât și despre investiţiile (pe termen lung) pe care intenţionezi să le faci, în viitor. Chiar dacă nu îţi place, trebuie aduși în discuţie şi banii, care generează cele mai multe probleme în căsnicie.

Stabiliţi dinainte şi unde veţi locui după nuntă, la socrii sau dacă veţi avea propria voastră casă.
Poate ţi se pare devreme să vorbiţi despre responsabilităţile în casă şi în familie, dar e mai bines a ştii din timp cum stau lucrurile.

Spune-i din timp dacă ştii sau nu să găteşti, dacă eşti dispusă să speli, să calci sau să faci curăţenie. Știm te cam bufneşte râsul, dar crede-mă că nu este chiar de râs, pentru că unii soţi pun accent pe aşa ceva, iar pe alţii nici nu îi interesează, dar este mai bine pentru tine să ştii din care categorie faci parte; împărţiţi-vă responsabilităţile, ajutaţi-vă şi nu aşteptă ca doar unul din voi să facă toată treaba.

Nu evitaţi să vorbiţi şi despre situaţiile în care îşi pot face apariţia emoţiile şi mânia; vedeţi cum staţi şi la capitolul răbdare, pentru că, în căsnicie, veţi avea nevoie de foarte multă şi dacă n-o aveţi, va trebuie să învăţaţi unul de la altul.

Abordaţi şi subiectul “ieşit la bere cu băieţii sau cu fetele la shopping în fiecare săptămână”. Confruntaţi ambele păreri în această privinţă şi vedeţi cât de rar/des veţi avea parte de astfel de ieşiri, dar şi cât de des veţi ieşi voi doi, ca soţ şi soţie, undeva.

Stabiliţi dacă banii pe care îi aduceţi în casă vor sta la comun sau fiecare va avea parte de banii pe care îi câştigă. Astfel, nu vor mai exista reproşuri şi replici de genul “eu aduc mai mulţi bani în casă”.

Nu ar stica nici să testați cât de bine vă cunoaşteţi, ce şi cât ştiţi unul despre altul, chiar dacă sunt lucruri mărunte, este important să ştii: ce îi place şi ce nu, ce anume nu poate suporta, mâncarea preferată etc

Dacă nu ai nici un dubiu, nu ne rămâne decât să vă urăm “Casa de Piatră!”

Laura Apetroaie

Sursa foto:

mototolea.co.uk