Iti asumi riscurile unui animal obez?

KV program SATIETY

Royal Canin merge mai departe cu programul de gestionare a greutății Satiety “E timpul să iei măsuri”, www.slabestesanatos.satiety.ro, un program unic în România desfăşurat la nivel naţional în cabinetele veterinare partenere, adresat câinilor şi pisicilor supraponderale.

Știați că un animal din două este expus riscului obezității, iar procentul acestui fenomen este în creștere? Supraponderabilitatea și obezitatea sunt frecvente în rândul câinilor și pisicilor, predispun la o varietate de boli, reducându-le durata de viață. Pierderea în greutate implică restricții privind aporturile energetice alimentare în combinație cu o creștere a nivelurilor de activitate. De cele mai multe ori restricțiile de hrană ca parte a dietei le determină pe animale să înceapă să cerșească sau să caute resturi. De aceea, de cele mai multe ori, este afectată relația dintre proprietar și câinele ori pisica sa, propietarul renunțând treptat la hrana potrivită animalului.

Demarat în 2015, programul international de reducere a greutatii Satiety a implicat 1325 de câini și pisici din 27 de țări, și a generat rezultate excepționale: pentru 97% dintre animalele implicate s-a observat o reducere a greutății, iar în 81% dintre cazuri nu au manifestat senzație de foame între mese. De asemenea, 89% dintre proprietarii de câini și 90% dintre proprietarii de pisici s-au declarat mulțumiți sau foarte mulțumiți de efectele programului.

În România, din februarie 2015 până în prezent, în parteneriat cu medicii veterinari și cu proprietarii câinilor și pisicilor, programul Satiety a contribuit la îmbunătățirea calității vieții pentru 206 câini și pisici, care au pierdut în total 204 kg.

Satiety “E timpul să iei măsuri” continuă și în 2016 cu același mecanism simplu ce ajută, atât medicul veterinar cât și proprietarul, să urmarească, să ajusteze aportul de hrană la nevoie și să înregistreze evoluția animalului pe toată durata programului.
“Cu cât crește nivelul de trai și cu cât ne atașam mai mult de pisica ori câinele nostru, o să fim în stare să le oferim mai multe. Trăim vremuri în care suntem foarte mult plecați și câinele sau pisica stau foarte mult singuri, astfel că nivelul de activitate este redus. Dragostea noastră pentru ei este mare, așa că încercăm să compensăm cu altceva. Cu mâncare, sau ce le place, iar asta clar duce spre obezitate.”, spune medicul veterinar Rodica Țugui, implicată în program din Bacău.

Pornind de la observațiile medicilor veterinari și ale proprietarilor de animale, Royal Canin a creat cel mai bun răspuns nutriţional pentru câinii şi pisicile supraponderale sau obeze: Royal Canin Satiety Weight Management.

Echivalent hrana 2 Echivalent hrana

Platforma „E timpul să iei masuri!” de pe www.slabestesanatos.satiety.ro, este un instrument menit să sprijine medicul veterinar şi proprietarul să urmărească şi să înregistreze evoluţia animalului pe parcursul programului de reducere a greutăţii cu susținerea nutrițională.
Este un program unic în România şi se desfăşoară, timp de 3 luni, de-a lungul a cinci vizite obligatorii la medicul veterinar.

Rețetele dezvoltate de Royal Canin generează o pierdere în greutate lipsită de riscuri, menține sațietatea câinilor și pisicillor, îmbunătățește nivelul de activitate și calitate a vieții animalelor, asigură satisfacție generală a proprietarului.

După fiecare vizită, proprietarii de animale înscriși în program, care urmează toți pașii conform protocolului: se prezintă la vizitele de monitorizare a stării de sănătate a câinilor și pisicilor supraponderale, sunt răsplătiți cu cadouri din partea Royal Canin: un castron de hrană care ajută la reducerea vitezei de ingerare, un cântar pentru măsurarea hranei zilnice, o jucărie care contribuie la creșterea nivelului de activitate a pisicii sau câinelui, îmbunătățind astfel calitatea vieții acestora.

Toți cei înscriși, vor intra automat în tombola finaliștilor, unde au posibilitatea de a câștiga unul din cele 6 mari premii (3 premii pisică și 3 premii câine) – o excursie de un weekend la munte, împreună cu animalul lor de companie, la un hotel de 5 stele.

Greutate ideala_Caine Greutate ideala_Pisica