Îți plac sporturile de iarnă? Ai grija de pielea ta atunci când ieși pe pârtie !

A venit frigul și, încet-încet, vine și ninsoarea. Temperaturile extrem de scăzute sunt cel mai mare dușman al tenului, mâinilor și buzelor. Cu atât mai mult trebuie să fii atentă la aceste aspecte atunci când te duci la ski, snowboarding sau orice alt sport de iarna pe care îl iubești.

Factorii de mediu (frigul), cei externi (chimici, fizici, mecanici), dezechilibrele metabolice, toate duc la manifestări negative ale aspectului pielii. Tocmai din această cauză este indicat ca în anotimpul rece să acorzi o mai mare atenție îngrijirii pielii.

Medicii spun că este obligatoriu ca, atunci când te duci pe pârtia de ski, să te protejezi atât cu îmbrăcăminte adecvată, cât și cu aplicarea dermatocosmeticelor. Și buzele și mâinile sunt foarte sensibilie, așa că trebuie să folosești un balsam de buze specific acestui anotimp și o cremă hidratantă, de recomandat cu factor de protecție.

Tenul poate suferi foarte tare în urma frigului, așa că, dacă vrei să eviți tot felul de reacții adverse, precum apariția unor iritații, a unor eczeme, pătarea tenului, mai ales a obrajilor, este bine să iei din timp câteva măsuri:

— curăță zonele acestea folosind săpun și geluri speciale bogate în hidratare;

— aplică loțiunea, crema sau unguentul dermatocosmetic, toate hidratante.

Pentru persoanele cu un ten normal ar fi indicată și  “folosirea cremelor cu vitaminele A și D asociate cu administrarea orală de zinc, seleniu, omega 3 și omega 6”,  recomadă specialiștii.

Alegerea produselor cosmetice nu este un proces chiar simplu, pentru că fiecare persoană are un tip anume de piele. Așadar, cea mai bună recomandare poate fi primită doar de la un specialist, iar asta pentru a te asigura că nu vei avea parte de efectele adverse.

Bucură-te de iarnă având grijă de tine! Folosește cu încredere cele mai hidratante creme și masează-ți delicat atât fața, cât și mâinile.

Sursa foto: batawaskihill.com

Material scris de: Madalina Tataru