Iulia Preda ne invata cum sa pregatim o crema pentru vremea racoroasa, chiar acasa!

 

Iulia Preda, frumoasa prezentatoare a emisiunilor de sanatate şi frumuseţe, este şi una dintre cele mai apreciate farmaciste de la noi datorită numeroaselor specializări din ţară şi din strainătate: cursuri de mezoterapie, fitoterapie, cursuri postuniversitate în cadrul facultăţii din Athena, cursurile celebrei şcoli de parfumieri de la Grasse, din Frantadar iar de curănd obţinând şi  titlul de Doctor în Ştiinţe Medicale. Pentru că ştim că a creat formulele unor creme pentru o cunoscută linie cosmetică din Elveţia, am vrut să aflăm de la Iulia reţeta unei creme care să ne protejeze tenul şi pe care să o putem face singure acasă.

 

“ Astăzi am să vă spun ce ingrediente trebuie să aveţi la îndemână pentru a  va pregăti acasă o crema hidratantă şi protectoare. Aveţi nevoie de : o jumatate de ceaşcă de ceară de albine, o ceaşcă de ulei de avocado sau ulei de migdale, un borcan de plastic sau un pahar steril, puţin ulei parfumat (fiecare ce preferă), câteva capsule de vitamina E( se găsesc la farmacie), o linguriţa de lemn pentru a amesteca, o oală micuţă şi, bineînţeles, un aragaz J.

Puneţi pe aragaz oala, la foc potrivit împreună cu jumatatea de ceaşcă de ceară de albine. Adaugaţi ceaşca de ulei de avocado sau migdale şi amestecaţi cu lingura de lemn până se omogenizează amestecul.. Luaţi de pe foc şi amestecaţi până reuşiţi să raciţi amestecul. Aduagaţi uleiul aromat fie de lămâie, lavandă, trandafir, santal . Amestecaţi! Adaugaţi apoi capsulele de vitamina E dar nu în masă fierbinte, deoarece vitamina E este instabilă la caldură. Amestecaţi din nou, apoi, complet rece, amestecul se toarnă în recipient şi se păstrează timp de o lună, într-un loc răcoros.

Dacă aveţi probleme cu tenul, fiind acneic ,cu exces de sebum sau cuperotic puteţi adăuga în cremă puţin gel pe baza de Aloe Vera, dar tot în continutul răcit.

Pentru o mai buna eficacitate recomand ca înainte de aplicarea cremei , tenul să fie foarte bine curăţat şi tonifiat!” ne-a marturisit Iulia.