Jakob Hausmann recomanda: Supa crema de dovleac

SUPA CREMA DE DOVLEAC  – pentru 10 portii

Dovleac – 1200 gr

Morcovi – 500 gr

Telina – 100 gr

Praz – 400 gr

Unt – 100 gr

Vin alb – 200 ml

Supa clara de legume – 1000ml

Smantana – 500 ml

Sare – 10 gr

Piper – 5 gr

Patrunjel – 2 legaturi

supa dovleac

Se taie cuburi miezul dovleacului, telina si morcovii. Prazul se taie rondele. Toate legume se inabusa in untul incins in prealabil. Se stinge cu vin alb, se adauga supa clara de legume si se fierbe cca 40 min. la foc mic. Se paseaza legumele cu mixerul vertical si se adauga jumatate din  smantana. Se condimenteaza dupa gust. Se imparte supa crema in boluri, se orneaza fiecare portie cu smantana si se presara patrunjel verde deasupra