Rețete de pui picant

Nu e așa că după o zi plină, gândul principal este cel de a  pune cina pe masă cât mai repede posibil? Dacă are un gust delicios, este un bonus!

Carnea de pui este, de multe ori, alegerea cea mai simplă pentru mesele de familie rapide şi uşoare, dar după un timp, ea poate deveni un pic plictisitoare. Așa că, hai să o reinventăm!

Pui picant cu salată verde

1/2 cană maioneză

2  linguri sos de usturoi

1 linguriţă de muştar

1/2 linguriță ulei de susan

 pieptul unui pui la rotisor

2 cepe verzi tăiate în felii subţiri

sare si piper proaspat macinat

12  frunze de salata iceberg

1 avocado curațat și tăiat în felii

1 linguriță zeamă de lămâie

Pregătire:

Într-un bol mediu, se amestecă maioneza cu muştarul şi cu uleiul de susan, apoi adăugați pieptul de pui, tăiat felii subțiri cu sosul de usturoi și cu ceapa verde şi condimentați tot amestecul cu sare şi piper. Turnati amestecul obținut în frunzele de salată verde și puneți apoi zeama de lămâie. Ornați cu o felie de avocado.  Serviți cu o băutură rece!

Aripi picante cu caise

1/2 conservă de mere sau caise

2 linguri zahăr brun

1 lingură sos de soia

1 lingură de muștar

1 lingură cu sare

2 linguriţe de piper negru proaspat macinat

1 linguriţă de praf de usturoi

1 linguriţă de boia de ardei dulce

1/2 linguriţe de piper cayenne

1/4 linguriţă deghimbir

6 aripi de pui 

Pregătire:

Într-un castron mare, combină conservele de caise, cu zahărul brun, sosul de soia, muștarul, sarea, piperul negru, praful de usturoi, boia de ardei dulce, ardeiul iute, ghimbirul. Toate ingredientele de mai sus, în afară de aripi.

Adăugaţi aripile de pui în castron și amestecați pentru a acoperi bine în sos. Lăsați aripile de pui timp de 10 minute în amestecul făcut dacă nu sunteți răbdători și vă grăbiți, sau le băgati la frigider timp de 4 ore dacă sunteți dispuși să mai așteptați.

Puneți aripile pe grătar și prăjiți-le ușor pe o parte și pe alta până ce se rumenesc. Transferați aripile de pui pe un platou și puteți adăuga pe deasupra pudra de chili, pentru un gust mai iute.

Pui picant cu paste

400g paste

2 bucăți piep de pui dezosat

2 lingurițe condimente

2 linguri de unt

1 ardei gras rosu, feliat

1 ardei gras verde, feliat

4 ciuperci proaspete, feliate

1 ceapa verde, tocată

1 cană cu smântână

1/4 linguriță busuioc uscat

1/4 linguriță de piper de lămâie

1/4 lingurița de sare

1/8 lingurița praf de usturoi

1/8 lingurița piper negru

1/4 ceașcă parmezan ras

Pregătire:

Puneți o oală mare cu apă puțin sărată la fiert. Adăugați pastele și gătiți-le 8 până la 10 minute apoi scurgeți-le de apă.

Puneți carnea de pui şi condimentele într-o pungă de plastic si agitați-le bine. Apoi într-o tigaie mare la foc mediu, gătiți carnea de pui în unt sau margarină, până aproape de rumenire. Adaugați ardeiul gras roșu, ardeiul verde, ciupercile și ceapa verde. Căliți-le și amestecați-le timp de 2 până la 3 minute. Apoi reduceți focul.

Adăugați smântâna, busuiocul, piper, sare, praf de usturoi și piper negru peste compoziția din tigaie. Când este gata, luați-le de pe foc, amestecați pastele cu compoziția din tigaie și presarați  brânza sau parmezanul ras!

Poftă bună!

Mara Marushkl

Surse foto:

kaotichectickitchen.blogspot.ro

gourmettraveller88.com

jannanrecipes.blogspot.ro