Jamie Oliver, un nou ambasador Samsung la Jocurile Olimpice

Jamie Oliver este renumit nu doar pentru talentul gastronomic, ci și pentru cauzele sociale în care a fost implicat 

Samsung Electronics Co. Ltd, lider global în electronicele de consum și Partener Olimpic Mondial pentru Echipament de Comunicații Wireless, a anunțat încheierea unui parteneriat exclusiv cu Jamie Oliver, prin care acesta va deveni ambasador oficial al brandului pentru Jocurile Olimpice de la Londra 2012. Colaborarea va debuta prin intermediul unor reclame pe platforme multiple și campanii de relații publice, care vor avea ca scop încurajarea participării la Campania de marketing Samsung la Londra 2012.

„Sunt cu adevărat onorat să fiu ambasador Samsung pentru Jocurile Olimpice din 2012. Samsung a avut o serie de inițiative fantastice pentru a implica tineri din toată lumea în Jocuri, iar acesta este unul dintre lucrurile pe care le avem în comun: să putem face cât mai mulți oameni să ia parte la acest eveniment incredibil,” a declarat Jamie Oliver.

Sunny Hwang, Vicepreședinte și Șef al Global Sports Marketing în cadrul Samsung Electronics, a declarat: „Jamie Oliver împărtășește angajamentul Samsung de a promova spiritual Jocurilor Olimpice. Scopul nostru este de a face tot ceea ce ne stă în putere pentru a-i inspira pe cei din jur să se implice în evenimentul de la Londra 2012. Jamie are o perspectivă unică asupra unor chestiuni de importanță globală, referitoare la trăirea unei vieți echilibrate și sănătoase. Este un comunicator pasionat, cu un talent înnăscut pentru a face aceste aspecte să fie relevante pentru oamenii de pretutindeni.”

Referitor la rolul lui Jamie Oliver de ambasador pentru Samsung, Sunny Hwang a comentat: „Ambiția Samsung este de a face Jocurile Olimpice de la Londra 2012 un eveniment deschis tututor. Parteneriatul cu Jamie, în calitate de ambasador global, ne va ajuta să transmitem acest mesaj. Prin sprijinul lui Jamie și prin tehnologiile de top ale smartphone-urilor Samsung, vom putea încuraja din ce în ce mai mulți oameni să ia parte la Jocuri și să se alăture campaniei noastre.”

În ultimii 15 ani, Jamie Oliver a inspirat oameni din toată lumea să gătească și să consume mâncăruri mai sănătoase. Cărțile și seriile sale televizate sunt urmărite de milioane de oameni de pe întreg Globul, iar Fundația Jamie Oliver, înființată de acesta, luptă pentru a promova educația în privința alimentaţiei în comunitățile și școlile din Marea Britanie, SUA și Australia. Jamie se dedică pentru a oferi cât mai multor oameni instrumentele și cunoștințele necesare pentru a învăța să gătească și să se bucure de alimente sănătoase, pentru un viitor mai bun.

Jamie Oliver se adaugă unei serii impresionante de ambasadori Samsung, inclusiv David Beckham, care s-a alăturat campaniei Samsung Londra 2012 în mai 2011. Lideri de opinie importanți și parteneri atent aleși, precum Jamie Oliver, ajută la sporirea notorietății programelor Samsung ce vor susține cursa de purtare a Torței Olimpice și programul global al Samsung pentru bloggeri, destinat Jocurilor Olimpice de la Londra 2012. 

Despre Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. este lider mondial în industria semiconductorilor, a telecomunicaţiilor, a dispozitivelor media digitale şi a tehnologiilor de convergenţă digitală, cu vânzări consolidate de 143,1 miliarde USD în anul 2011. Având aproximativ 222.000 de angajaţi în 205 de birouri din 71 de ţări, compania operează două organizații separate, pentru a coordona nouă divizii independente de afaceri: Digital Media & Communications, compusă din Visual Display, Mobile Communications, Telecommunication Systems, Digital Appliances, IT Solutions și Digital Imaging; și Device Solutions, alcătuită din Memory, System LSI și LCD. Recunoscut pentru performanța lider în industrie, conform unei serii de criterii economice, de mediu și sociale, Samsung Electronics a fost numită cea mai sustenabilă companie de tehnologie din lume în cadrul 2011 Dow Jones Sustainability Index. Vizitaţi www.samsung.com pentru mai multe informaţii.

Despre implicarea Samsung în Jocurile Olimpice

Samsung a început implicarea la Jocurile Olimpice ca sponsor local al Jocurilor Olimpice de la Seoul 1988. Începând cu Jocurile Olimpice  de Iarnă de la Nagano din 1998, compania şi-a extins implicarea în Mişcarea Olimpică în rolul de partener olimpic global la categoria Echipamnete de Comunicaţie Wireless, oferind programul de comunicaţii wireless propriu, numit Wireless Olympic Works (WOW), şi telefoane mobile. Tehnologiile inovatoare ale telefoanelor mobile oferă Familiei Olimpice informaţii în timp real şi servicii de comunicaţie. Samsung susţine purtarea torţei olimpice la Londra în 2012 şi găzduieşte programul Samsung Global Blogger pentru a împărtăşi experienţa Jocurilor Olimpice cu oameni din lumea întreagă şi pentru a-i implica prin intermediul tehnologiei mobile. Samsung continuă implicarea ca partener olimpic global la Rio 2016.

Despre Jamie Oliver

Jamie Oliver a început să gătească la pub-ul din Essex părinților săi, the Cricketers in Clavering, la vârsta de 8 ani. După terminarea școlii, a început o carieră de bucătar care l-a adus la River Café, unde a fost remarcat de către o echipă de producție de televiziune. Jamie Oliver a debutat în televiziune și în domeniul editorial în anul 1999, cu seria Naked Chef. De atunci, a schimbat meniurile de cină din școlile britanice și a revoluționat gătitul casnic. Fundația Jamie Oliver, înființată de el, caută să îmbunătățească viețile oamenilor prin mâncare. Aceasta operează schema de operare Fifteen, ce oferă tinerilor dezavantajați o calificare pentru o carieră în industria de catering, precum și centrele Ministry of Food, ce oferă un loc pentru cei care vor să învețe tehnici de bază pentru gătit. Jamie a creat, de asemenea, Home Cooking Skills, un curs BTEC pentru gimnazii.