Subcarpaţi este cu siguranţă un grup muzical atipic. Despre Bean, fost membru Blanoz, se ştie că este un artist experimental, fiind implicat în mai multe proiecte, precum Şuie Paparude şi Subcarpaţi. Băieţii reuşesc cu succes să îmbine elemente de hip hop, reggae, electronice cu influenţele folclorice. Scopul lor este acela de a familiariza tinerii din mediul urban cu obieiurile şi tradiţiile româneşti, în vederea recăpătării unei identităţi naţionale.
Cel mai recent album Underground Folclor, a fost lansat anul acesta la Street Delivery, loc unde s-a putut observa interesul publicului către valorile promovate de către cei de la Subcarpaţi, atmosfera fiind descrisă prin sentimentele de mândrie naţională, iubire faţă de aproape, reîntoarcere la origini şi apreciere a muzicii de calitate. Subcarpaţi reuşesc prin muzică să strângă laolaltă oameni diferiţi, tineri şi bătrâni. Colaborările sunt foarte diversificate de la artişti hip hop la interpreţi de muzică populară, scopul celor de la Subcarpaţi fiind acela de a promova tinere talente. Varietatea instrumentelor folosite pentru negativele pieselor este desemenea fascinantă; eşti purtat de fluier şi sunet de oboi prin văi şi munţi verzi, undeva departe unde soarele apune şi oile urcă la stână.
Luna aceasta urmează următorul material, intitulat Argatu`, primul material dintr-o colecţie intitulată Culese din Cartier. Momentan acesta poate fi ascultat pe canalul oficial de youtube Blanoz, urmând să fie lansat şi în formă materială în următoarele zile. De producţia întregului album s-a ocupat un puşti de 19 de ani din Fălticeni.
Cristina Mîrzoi