Lansare Meniu Primavara Vara – Muse Bistro

Pe 14 martie la Muse Bistro a avut loc degustarea meniului primavara-vara , alaturi de numerosi bloggeri de food si lifestyle. Chef Silviu Furdui si Chef Robert Pujina au dorit sa aduca in atentia invitatilor importanta si prospetimea produselor de sezon, touch-ul romanesc prin folosirea unor ingredinte si tehnici utilizate in bucataria traditionala si ulterior expuse intr-o modalitate contemporana, cat si nevoia constanta a clientului de diversitate in farfurie.

17239957_1703602936333231_7457893341628205333_o

La degustare Chefii au facut o selectie de preparate din meniul de baza, la care au adaugat o scurta poveste despre inspiratie si touch-ul romanesc/ingredientul vedeta al retetei. O poveste spusa in farfurie cu mult talent, dedicatie si experienta in domeniul culinar.

Printre preparatele selectate au fost si semnaturile Chefilor, doua retete care exprima duetul extraordinar dintre cei doi in bucatarie, un melanj intre traditie si nou, intre experienta si inedit; astfel au ales :

 

Obraz de vita cu cartofi confiati in untura de rata si sos gravy de Chef Silviu Furdui –  un preparat cu tehnici complexe de gatit, demn de experienta vasta a Chefului.

Chef Furdui  transmite mesaje prin farfuriile lui, acesta fiind unul adresat diversitatii. Pe cand majoritatea bucatarilor gatesc numai partile “premium’’ din vita, Chef Furdui aduce in atentie bucatile delicate uitate atat de specialistii culinari cat si de consumatori.

 

Piept de rata cu morcovi copti si chutney de prune cu palinca de Chef Robert Pujina – un preparat inspirat chiar din preferintele culinare ale Chefului,  cu texturi si jocuri de culori indraznete, asemeni personalitatii lui.

Chef Robert Pujina este un tanar indraznet, cu un viitor promitator in bucatarie, ce doreste sa sublinieze preparatele prin simplitate si gusturi fine.

Touch-ul romanesc este cel care desavarseste alegerile Chefilor pentru noul meniu primavara-vara, alegand ingrediente de sezon (leurda, stevie, urzici, capsuni, etc ) sau ingrediete specifice anumitor zone geografice ( cascaveaua de pe Valea Doftanei, palinca de Bihor, dulceata de mistret din zona poalelor Muntilor Parang, etc).

Muse Bistro este un spațiu care îmbină, în mod echilibrat și firesc, noul cu clasicul, minimalismul cu familiarul și confortul cu eleganța in inima Bucurestiului pe Paris 17.

Alte preparate din meniul primavara-vara sunt: gazpacho de rosii cu capsuni si piper roz; branza de burduf cu rosii coapte si busuioc; ravioli cu urda si unt ars; quinoa cu pesto de urzici; midii marinara cu vin, leurda si turta de malai; creveti pil pil cu couscous si leurda si multe alte bunatati pe care trebuie sa le descoperiti singuri.

17157510_1703605419666316_5734414136753963438_o

MUSE BISTRO

Adresa si date contact:

str. Paris 17, Bucuresti, hello@musebistro.ro, + 4 0740 123 455

Facebook: https://www.facebook.com/BistroMuse/

Site:  http://musebistro.ro

Instagram: @muse.bistro

#MuseBistro #Paris17 #ChefSilviuFurdui #ChefRobertPujina