Listă de filme exotice pentru zilele ploioase

Îmi place să fac tot felul de liste: lucruri pe care trebuie să le cumpăr de la supermarket, citate interesante, lucruri de care am nevoie în casă, destinaţii turistice, cărţi, muzică sau filme.

Pentru că tot se anunţă vreme ploioasă şi o să stai mai mult pe acasă, iată o listă de filme cu temă exotică pe care ai putea să le vizionezi.

The best exotic Marigold Hotel (2012): De obicei în filmele cu temă exotică joacă actori tineri şi frumoşi, cu trupuri lucrate la sală, care se îndrăgostesc, se regăsesc pe sine, îşi trăiesc viaţa şi se bucură de luxul în care se află. Şi în filmul acesta, treaba stă tot cam aşa, doar că nu avem tineri, ci pensionari britanici, într-un hotel care este de lux doar în mintea managerului.

Chiar dacă clădirea nu seamană deloc cu ceea ce era în broşura de prezentare şi condiţiile de viaţă sunt mizerabile, India se dovedeşte a fi cea mai bună destinaţie pentru aceşti bătrâni, iar experienţele trăite aici îi determină să devină alţi oameni. Filmul a apărut  de curând şi la noi şi are în distribuţie nume mari precum: Billy Nichty, Judi Debch şi Maggie Smith.

The Beach (2000):  filmul este o adaptare după romanul cu acelaşi nume al lui Alex Garland. Leonardo DiCaprio îl întruchipează pe Richard, un student american dornic de aventură şi adrenalină care până la urmă obţine ceea ce vrea. Aflat în Asia împreună cu nişte prieteni, primeşte o hartă de la un scoţian nebun. Harta duce către un paradis.

Couples retreat (2009): Motive pentru care mergi pe o insulă tropicală: să te bucuri de linişte,  să te relaxezi, să bei cockailuri cu nume amuzante, să faci terapie de cuplu, să te cerţi şi să te împaci. Filmul prezintă problemele pe care căsnicia ajunge să le cumuleze sub amprenta copiilor, lipsei de spontaneitate şi  a muncii excesive. Din distribuţie fac parte   Malin Akerman, Jason Baterman, Kriten Bell şi Vince Vaughn.

The Blue Lagoon (1980): Brook Shields şi Christopher Atkins dau viaţă personajelor Emmeline şi Richard, doi copii care împreună cu un bucătar supravieţuiesc unui naufragiu. Aceştia ajung pe o insulă tropicală. Bucătarul moare, copiii cresc departe de civilizaţie, fac faţă împreună schimbărilor specifice vârstei şi se îndrăgostesc!

Lord of the flies:  Mai întâi a fost cartea scrisă de Wiliam Golding, apoi ecranizarea din `63, în regia lui Peter Brook, apoi ecranizarea din `90, în regia lui Harry Hook. Povestea este cam aceeaşi, cu mici schimbări pe alocuri: un grup de tineri britanici ajung pe o insulă pustie, îşi creează propriile reguli, se împart în două tabere şi ajung să lupte pentru supravieţuire. Libertatea lor  se transformă într-o tragedie.

Boat Trip (2003): Atunci când ne despărţim de persoana iubită plângem după ea ceva timp şi încercăm treptat să ne schimbăm stilul de viaţă, ca să depăşim momentul. Jerry se lasă convins de prietenul său dolofan şi mai puţin atrăgător, Nick, să meargă împreună într-o croazieră exotică, însă din cauză că supără agentul de turism, aceştia ajung într-o croazieră pentru homosexuali.

Jerry se îndrăgosteşte de profesoara de dans iar Nick cunoaşte o femeie interesată să se culce cu el! Cuba Gooding Junior, în rolul principal.

Eat Love Pray (2010): După divorţ, Liz îşi ia pauză de la vechea sa viaţă şi pleacă prin lume ca să se regăsească. Aceasta este o femeie modernă şi are suficient de mulţi bani încât să-şi permită să meargă în Italia, India sau Indonezia. Pe parcursul călătoriei sale cunoaşte oameni interesanţi şi are parte de lecţii adevărate de viaţă. Filmul este inspirat dintr-o poveste adevărată, iar în rolul principal o avem pe Giulia Roberts.

 Mădălina Cristea