Mâncăruri exotice pe care trebuie să le încerci

Dacă ţi-ai propus să petreci o vacanţă cu totul specială, într-o destinaţie exotică, ai toate motivele să te bucuri la maxim de acest privilegiu. Bagajele făcute, multă voie bună şi la drum! Dacă vacanţa a fost plănuită în cele mai mici detalii, nu ai de ce să îţi faci griji.

Dar la ce vei mânca te-ai gândit?  Ţi-am pregătit o listă de câteva feluri de mâncare, total noi pentru tine, dar care cu siguranţă vor lăsa o amintire furmoasă a vacanţei tale.

Fructele proaspete din sud-estul Asiei

Sud-estul Asiei este o comoară de fructe exotice, pe care nu trebuie să o ratezi dacă te afli acolo. Este impresionant cum poţi sa bei suc direct din fructele de acolo. O specie apetisantă este dragon-fruit, un fruct oval, de culoare roşie. În interior are o pulpa albă, cremoasă.

Tamale

Un fel de mâncare tradiţională din Mexic, având un aluat de porumb umplut cu ceva dulce sau cu cimbru. Carnea de pui si de porc sunt cel mai des utilizate umpluturi. O mâncare extrem de populară la mexicani, aceasta poate fi preparată în foarte multe moduri. Ca desert ei adauga la aluatul de porumb, stafide sau fructe uscate, cu mult zahăr.

Kimchi

Mâncare tradiţională din Coreea, Kimchi este un fel de mâncare din legume murate fermentate, condimentate cu diverse arome. Kimchi se poate prepara cu multe alte sortimente cum ar fi varza chinezească, ceapa verde, ridichi, praz, usuturoi.

Wasabi

Acest sos este original japonez, dar este preparat de multe restaurante din întreaga lume. Ingredientele de bază sunt varza, hreanul si muştarul. Se serveşte foarte fierbinte şi este foarte bun în combinaţie cu sushi şi sos de soia.

 Borscht

Europenii sunt pur şi simplu înnebuniţi dupa acest fel de mâncare. Este o supă de culoare roşie, sfecla de zahăr fiind ingredientul principal. Borscht poate fi preparat şi servit în doua moduri, la cald şi la rece. Deşi ambele variante folosesc sfecla de zahăr, borşul fierbinte arată mai mult ca o tocană cu mai multe ingrediente cum ar fi varză, fasole, castraveţi, roşii, ceapă.  Borscht-ul rece se prepară prin fierbere. Dupa răcire se serveşte cu smântână.

Bouillabaisse 

O supă populară de peşte, se face prin amestecarea mai multor tipuri de peşte gătit, precum peşte scorpion, arici de mare, crabi mici sau caracatiţă şi legume. Pentru un gust mai intens se adaugă cimbru, frunze de dafin, usturoi şi busuioc.

Bacalhau

Baclhau este o mâncare tradiţională portugheză. Mâncarea constă în peşte conservat, servit cu cartofi  şi vin. Se prepară în 400 de feluri, o variantă în fiecare zi a anului.

 Tabbouleh

Mâncare populară printe cei din Orientul Mijlociu, tabbouleh este o salată facută din pătrunjel, ceapă , mentă, roşii si suc de lămâie, ulei de măsline şi piper negru.

Doro wat 

Un fel de mâncare tradiţional etiopian, Dora Wat este o tocană, preparată din pui si ouă fierte, legume şi condimente. Este servită cu o felie de pâine tradiţională, numită  injera.

Nasi Goreng 

Nasi Goreng este o mâncare tradițională indonieziană. Mâncare se bazează pe orez, soia, usturoi, ceapă. În restaurante este servită ca fel principal, cu elemente suplimentare, cum ar fi ou prăjit, legume, biscuiţi sau cartofi prăjiţi.

Diana Tocilă

Surse foto:

andriaworld.mug.ro

life123.com

blog.asiahotels.com

naturalhealthgoodies.com

realfood.tesco.com

wholesomecook.wordpress.com

4.bp.blogspot.com

closetcooking.com

voodooandsauce.com

angsarap.net