Live cooking cu Jakob Hausmann la un an de Mica Elvetie

Mica Elveție, restaurant de top care se regăsește în toate ghidurile turistice despre București, și-a respectat promisiunea făcută tinerei generații atunci când a deschis locația din Centrul Vechi, acum un an.

1232996_441072282675345_1456668227_o

Pe 12 septembrie 2012, se inaugura restaurantul din Centrul Vechi al Bucureștiului – Strada Franceza, nr. 60 – un loc unde  a fosy  implementat un concept gastronomic orientat și spre publicul tânăr și în care se regăsesc meniuri special concepute pentru tineri, la prețuri accesibile.

976741_441073026008604_1717917510_o

La Mica Elveție se regăsește un întreg univers îmbelșugat cu idei și gusturi, arome și multă pasiune pentru gătit la care contribuie maestrul bucătar Jakob Hausmann, artistul responsabil de dinamica continuă a restaurantului. De 15 ani, de când am deschis primul restaurant Mica Elveție în România, brandul nostru a reușit prin meniul cu specific elvețian să se poziționeze în topul primelor 10 restaurante din București și să se distingă în domeniul gastronomiei prin preparatele particulare precum: carnea servită pe piatră încinsă (concept adus de Chef Jakob Hausmann în România), variate tipuri de fondue, raclette și celebra garnitură roesti.

 Constant în ultimul an, meniul a fost îmbogățit cu mâncăruri rafinate gătite în combinații inedite, toate realizate de Chef Hausmann cu ingrediente proaspete, de sezon, cum ar fi: preparate vânătorești, românești (`Weekend românesc` cu Mircea Groza), specialități de  Paște, delicii din sparanghel,  preparate cu pepene și recent, produse culinare cu somon.

În plus, numeroase vinuri rafinate vă așteaptă să le gustați la fiecare vizită în Mica Elveție. Potrivit unui studiu realizat de IWSR (The International Wine and Spirit Research), preferința elvețienilor pentru vinurile spumante, de calitate superioară și cu prețuri mai mari este o tendință care a înregistrat și continua să înregistreze o creștere semnificativă. Ceea ce nu e de mirare, dacă ținem cont că băuturile sofisticate sunt însoțite de alegeri culinare la fel de spectaculoase, peste tot în restaurantele din Elveția. De altfel, și în Mica Elveție din Romania se confirmă tendința de consum care pune pe primul loc cocktailuri care au la bază vinuri spumante și fructe, alături de tendința de a alege tot mai des preparate vegetariene.