Sfaturi esenţiale pentru machiajul de vară

Nu ne referim la tendinţe şi culorile sezonului ci la paşii ce trebuie parcurşi pentru a avea un machiaj impecabil chiar şi la peste 30 de grade.
Vara înseamnă relaxare, naturaleţe, veselie, atribute ce se potrivesc şi machiajului pentru acest sezon.

Frumuseţea începe cu un ten curat şi bine hidratat! Alege un machiaj cât mai lejer, care să înceapă mereu cu o piele bine demachiată şi tonifiată. Alege să îţi hidratezi tenul cu o cremă specială de vară, cu o textură pe bază de apă şi factor de protecţie 30.

Se vorbeşte din ce în ce mai des despre efectele nocive ale expunerii la soare în orele de vârf 11:00 – 16:00, însă pielea trebuie protejată şi în afara acestui interval. Chiar dacă nu eşti în concediu şi faci doar drumul spre birou, casă, sală, este bine ca atunci când faţa intră în contact cu razele solare să ai aplicată o cremă cu factor de protecţie.

Citeşte cu atenţie eticheta că protecţia să fie şi pentru raze UVA şi UVB.

După ce ai aplicat crema aşteaptă 5 – 10 minute până va intra complet în piele apoi treci la pasul următor: fondul de ten. Alege un fond de ten lichid, cu o textură lejeră, care să nu încarce tenul şi aplică-l în cantitate mică prin tapotare pe toată suprafaţa fetei, uniformizând culoarea pielii.

Fixează fondul de ten cu un strat foarte fin de pudră în special pe zonele unde pielea ta devine de obicei mai lucioasă.

Renunţă la fondul de ten folosit iarna, pielea ta având acum nevoie de mai multă aerisire şi în plus de la soare e posibil ca nuanţa pielii să fie mai închisă şi să ai nevoie de un ton diferit al fondului de ten.

Companiile de produse dermato-cosmetice au scos pe piaţa crème hidratante cu factor de protecţie şi cu efect nuanţator. Dacă ai un ten curat, fără mari probleme, o astfel de cremă poate fi soluţia optimă pentru tine.

Dacă pe parcusul zilei îţi va transpira faţa, şterge suprafeţele afectate cu un şerveţel, prin apăsare uşoară a zonei respective cu un şerveţel moale.

În cazul machiajului de mireasă, şedinţă foto etc, paşii parcurşi sunt uşor diferiţi, în funcţie de cât trebuie să ţină machiajul.

Machiajul ochilor are la bază produsele waterproof, dacă vrem să dureze câteva ore bune chiar şi în condiţii de vară torida. Mascara rezistentă la apă şi un creion/eyeliner cu aceleaşi proprietăţi vor asigura o privire bine conturată, fără rimel curs sau pleoape mânjite.

Unele studii au arătat că mascara waterproof poate dăuna ochilor sensibili aşa că alege cu grijă produsul pe care îl vei folosi. Chiar dacă e rezistent la apă, transpiraţie, ploaie, totuşi rimelul nu e rezistent şi la lacrimi care sunt acide şi pot face produsul să se întindă.

Nu încarcă pleoapa cu multe culori şi texturi ci aplică puţin corector cât să uniformizezi nuanţa zonei apoi conturează ochiul cu un creion în culori îndrăzneţe, de sezon sau cu un clasic negru.

Buzele tale au nevoie vara de aceeaşi protecţie ca şi restul pielii. Un balsam hidratant cu factor de protecţie minim 15 este tot ce le trebuie buzelor tale. Dacă vrei să adaugi şi puţină culoare atunci optează pentru un gloss sau un ruj hidratant, evită texturile mate care în general usucă buzele.

Produsele waterproof au nevoie de o demachiere specială. Mascara se curate de pe gene prin presarea demachiantului de ochi peste gene. Ţineţi câteva secunde apoi ştergeţi prin mişcări blânde încât să nu smulgeţi vreo geană din grabă.

Necesitatea blush-ului e pusă la îndoială în machiajul de vară pentru că obrajii noştri sunt deja bine vascularizaţi de la soare şi puşi în evidenţă.

Încearcă să îţi păstrezi machiajul cât mai simplu, natural, cu cât mai puţine produse, dar nu renunţa la crema cu factor de protective UVA/UVB indiferent de cât eşti de grăbită sau somnoroasă dimineaţa. O singură vara în care nu îţi îngrijeşti tenul se va vedea pe faţa ta prin pete închise, zone de depigmentare sau riduri şi piele uscată.

În final, vom repeta şi noi regulile de bază ale expunerii la soare, până când se vor înţelege riscurile la care ne supunem prin nerespectarea lor:

– expunerea excesivă la soare este periculoasă pentru sănătate, chiar dacă utilizaţi un produs pentru protecţie solară.

– evitaţi expunerea la soare între orele 11-16.

– evitaţi expunerea directă la soare a bebeluşilor şi a copiilor mici.

– reaplicati produsele de protecţie o dată la 2 ore.

– folosiţi şi alte măsuri de protecţie: pălărie, tricou şi ochelari de soare.

Articol scris de Anca Irina Păun. Te invităm şi pe pagina de Facebook a Irinei https://www.facebook.com/IrinaPaunMakeup

Surse foto:

techmaza.in

makeupforlife.net