Ghidul valsului miresei

Femeile visează la ziua cea mare, când se vor îmbrăca în cea mai frumoasă rochie albă şi se vor simţi ca niște prinţese.

Fiecare îşi doreşte ca, primul dans în calitate de mire şi mireasă, să iasă impecabil şi să rămână întipărit în mintea invitaţilor, pentru mult timp. Dacă sunteţi un cuplu care îşi doreşte să iasă din tipare şi să aibă un dans al mirilor, cu adevărat spectaculos, vă propunem un ghid al valsului miresei, care să vă facă să vă simţiţi relaxaţi şi minunaţi în timpul dansului.

Alegeți o melodie romantică și senzuală, cu un ritm bine definit, constant, pe parcursul piesei,  şi care să se audă bine. Aveți grijă ca melodia să nu fie prea lungă. Ar trebui să dureze, aproximativ, de 2-3 minute. Vă doriți ca dansul să fie memorabil, nu să îi plictisească pe invitați. În cazul în care melodia care vă place foarte mult depăşeşte 3 minute, ea poate fi scurtată, cu ajutorul unui program de editare audio.

Exersați paşii, pe melodia aleasă. După ce ați învăţat paşii, veți observa că va fi mai uşor să dansați şi pe alte melodii, cu ritm mai lent sau mai rapid. Exersând astfel, vă veți adapta mișcările, în funcţie de tempoul melodiei, ceea ce va face mai simplu dansul, pe orice altă piesă. Acest lucru vă va ajuta şi atunci când veți participa la alte nunţi.

Nu exersați, totuși, doar pe melodia aleasă, pentru că există şansa ca totul să devină mecanic, monoton şi plictisitor. Îţi recomandăm să exersezi de 2-3 ori pe săptămână, timp de câte o oră.

Să ne gândim la un mic inconvenient: presupunem că niciunul dintre voi nu se pricepe la dans şi nu știți dacă vă veți descurca. Ce faceți, în situația dată?

Iată câteva sugestii care vă vor ajuta: să învăţați singuri acasă, vizionând momente de la alte nunţi pe internet, să cumpărați un DVD în care să vi se explice paşii de dans, sau să apelați la un instructor. Într-adevăr, primele două variante sunt mai ieftine, însă noi vă recomandăm să apelați la un instructor. De ce? Instructorul de dans nu are doar rolul de a vă învăţa paşii, ci și cel de a vă corecta.

Sfatul nostru este să investiți, din bugetul nunţii, în lecţiile de dans. Nu sunt foarte scumpe şi vă scapă de o mare problemă: să învățați singuri, acasă.

Dimensiunea ringului de dans este extrem de importantă. Astfel, trebuie să vă adaptați paşii de dans, atât ritmului melodiei, cât şi spaţiului ringului de dans. Interesați-vă, cât mai în detaliu, în legătură cu dimensiunea ringului şi exersați, pe cât posibil, într-un spațiu asemănător.

Informați-i și pe cei care vor imortaliza momentul. Vorbiți cu fotograful/cameramenul care va surprinde evenimentul, despre traiectoria dansului şi informează-l în legătură cu momentul pe care voi doriți, în mod special, să îl înregistreze.

Puteți să le arăţi coregrafia (asta cu câteva zile înainte), ca să fiți siguri că totul va fi bine. De asemenea, asigurați-vă că aveți CD-ul cu melodia sau, dacă aveți orchestră, informează membrii ei, cu privire la tempoul piesei pe care ați exersat.

Aşteptați-vă la orice. În timpul dansului, se poate întâmpla orice, poate că rochia te incomodează, poate că nu ai exersat suficient. Orice ar fi, nu vă opriți din dans şi zâmbiți mereu!

Valentina Onofriesei

Surse foto:

affinityseattle.com

unitedwithlove.com

all-free-download.com