Mercedes-Benz Romania, partenerul Federatiei Romane de Tenis

Mercedes-Benz - Cupa Davis 1

Mercedes-Benz, alături de cei mai buni jucători de tenis din lume, la Cupa Davis şi WTA BRD Bucharest Open

  • Mercedes-Benz România a fost alături de tenisul românesc, în cadrul celor două competiții desfășurate săptămâna trecută: WTA BRD Bucharest Open și Cupa Davis România – Spania.
  • În calitate de Mașină Oficială a Federației Române de Tenis, cu sprijinul Țiriac Auto, autoturismele și autovehiculele comerciale Mercedes-Benz au stat la dispoziția sportivilor și oficialităților, pe toată durata celor două
  • Simona Halep este noua campioană WTA BRD Bucharest Open, iar în meciurile de Cupa Davis, Spania s-a impus în fața României cu scorul 4-1 la general.

Mercedes-Benz România a fost partenerul Federației Române de Tenis pentru al treilea an consecutiv susținând sportul alb, în calitate de Mașină Oficială. Cu sprijinul Țiriac Auto, pe toată durata celor două evenimente de săptămâna trecută, Turneul de tenis WTA BRD Bucharest Open și Cupa Davis România – Spania, autoturismele și autovehiculele comerciale Mercedes-Benz au stat la dispoziția sportivilor și oficialităților.

„Mercedes-Benz este un brand cu un aport semnificativ în industria tenisului mondial,  încurajând performanţa şi eleganţa acestui sport. Ne bucurăm că am fost alături de o parte dintre cei mai buni sportivi și că aceștia au apreciat calitatea, confortul și siguranța oferite de autoturismele Mercedes-Benz, precum a menționat și finalista competiției WTA BRD Bucharest Open – Anastasija Sevastova.”, a declarat Philipp Hagenburger, CEO & President Mercedes-Benz România și Managing Director Passenger Cars.

În calitate de parteneri ai evenimentelor, Mercedes-Benz România și Țiriac Auto au asigurat transportul jucătorilor și al oficialilor și au pus la dispoziția organizatorilor Noua Clasă E, întruchiparea stilului ultra modern și a caracterului sportiv rafinat, ce nu au egal în segmentul business premium. Alături de Mercedes-Benz Clasa E, transportul a fost asigurat și de modelele Mercedes-Benz GLA, Mercedes-Benz GLC, Mercedes-Benz Clasa C T-Modell, Mercedes-Benz Clasa C, Mercedes-Benz Clasa C-Coupé și Mercedes-Benz CLA.

Flota a fost completată  de autovehiculul comercial Mercedes-Benz Vito, partener de încredere al Federației Române de Tenis încă din 2014, când Mercedes-Benz a încheiat trei parteneriate importante cu Federația Română de Natație și Pentatlon Modern, Federația Română de Tenis și Fundația Olimpică Română, acordând câte un Vito, timp de trei ani, fiecărei organizații.

În fiecare zi a turneului WTA, la standul Țiriac Auto, publicul a putut admira autoturismele Mercedes-Benz expuse – Noua Clasă E, Clasa C-Coupé și spaţioasa Clasă V, având și posibilitatea de a se înscrie la sesiuni de test-drive.

Susținerea competițiilor WTA BRD Bucharest Open și Cupa Davis face parte din strategia amplă a Mercedes-Benz România de a susține sportul alb în România și performanța în acest domeniu. Colaborarea cu Federația Română de Tenis a început în anul 2011, odată cu susținerea întâlnirii de Cupa Davis România – Republica Cehă, a continuat în 2012 cu turneul feminin BCR Open România și s-a consolidat în 2014 prin parteneriatul încheiat pe durata a trei ani.

Simona Halep, noua campioană a României

Simona Halep a câștigat, pentru a doua oară, titlul de campioană la simplu respectându-și astfel statutul de cap de serie nr. 1 la WTA BRD Bucharest Open 2016. Simona s-a impus cu 6-0, 6-0 în fața letonei Anastasija Sevastova, într-un meci care a durat doar 47 de minute.

Jessica Moore (AUS) și Varatchaya Wongteanchai(THA) au câștigat titlul la dublu, după ce au învins în finală pe Alexandra Cadanțu și poloneza Katarzyna Piter cu 6-3, 7-6(5).

În cadrul meciurilor de Cupa Davis de la Cluj-Napoca, România a pierdut în fața Spaniei, cu scor general 1-4. La finalul primei zile, România a fost condusă cu 2-0, când Adrian Ungur a fost învins de Roberto Bautista Agut (nr. 15 mondial), iar Marius Copil a cedat în fața lui Feliciano Lopez.

A doua zi, Horia Tecău și Florin Mergea au câștigat în decisiv, împotriva perechii Feliciano Lopez/Marc Lopez. În ultima zi, România a avut două înfrângeri, Copil a fost accidentat, locul său fiind luat de Mergea în meciul contra lui Roberto Bautista Agut, iar Ungur a pierdut în fața lui Pablo Carreno Busta.

Federația Româna de Tenis, alături de Mercedes-Benz România și Țiriac Auto, continuă sprijinul acordat viitorilor campioni de tenis ai României prin organizarea evenimentului special Kids` Day. Duminică, 10 iulie, pe terenurile Arenelor BNR, peste 200 de micuți pasionați de sportul alb au fost față în față cu Simona Halep şi Monica Niculescu. Timp de câteva ore, copiii au făcut schimb de mingi și au primit autografe de la jucătoare, iar la finalul evenimentului au plecat cu o amintire de la această întâlnire specială, un magnet foto oferit de Mercedes-Benz și Țiriac Auto.

Mai multe informaţii despre Mercedes-Benz sunt disponibile online la: www.mercedes-benz.ro şi www.media.mercedes-benz.ro.