Fiindcă lumea în prezent este din ce în ce mai preocupată de cât de sănătos este ceea ce mănâncă, ne-am gândit să împărtăşim cu voi reţetele sănătoase ale Ligiei Pop. La 33 de ani Ligia Pop este autoarea cartilor de bucate: Retete Vegane Fara Foc, Deserturi pentru Parinti si Copii Sanatosi si a cartii Germeni si Vlastari – Surse de Sanatate si Energie, raw food chef (bucatar specializat in bucataria vegetala fara foc), sustine demonstratii culinare si organizeaza bi-anual (primavara si toamna) expozitii nationale care sustin un stil de viata sanatos. A 6-a editie va fi pe 12 mai 2013 la Bucuresti.
Blat
- 120 g faina caju sau migdale
- 80 g faina de floarea soarelui
- 100 g stafide
- ½ baton vanilie sau esenta de vanilie
- 100 g apa filtrata
Toate ingredientele se amesteca in robotul de bucatarie. Compozitia trebuie sa fie ca plastelina, usor de modelat si daca este prea lichida se mai adauga faina de nuci sau de seminte. Gustati si daca mai este nevoie de indulcitor natural mai adaugati dupa gust fiindca nucile absorb foarte rapid dulceata si se poate sa aveti un desert fara gust. Compozitia se preseaza intr-o forma rotunda in asa fel incat sa fie ca un cuib. Daca cumva v-a ramas compozitie, aceasta se poate transorma in bulgarasi de cocos.
Crema
- 100 g caju
- 80 ml apa
- 50 g indulcitor natural
- 50 g stafide galbene
- 50 g unt de cocos sau cacao
- ½ lingurita tumeric (pentru culoarea crem sau galbena)
- 100 g faina caju pentru final
Ingredientele se omogenizeaza in blender in asa fel incat crema sa fie precum smantana. Se mai adauga cele 100 g faina de caju si se formeaza o crema precum cea din poza. Se orneaza cu stafide galbene si fructe congelate (am ales fragute). Pofta buna si sarbatori fericite!
Sursă: ligiapop.com