Minunile asociate capsaicinei- substanţa picantă din ardeiul iute

Chiar daca multa lume mananca ardeiul iute doar pentru gust sau pentru senzatiile tari declansate, ardeiul iute este, pe cât de picant, pe atât de benefic pentru organismul uman. Pe lângă multe alte substanţe benefice şi vitamine pe care le conţine ardeiul iute, capsaicina are un mare potenţial de vindecare şi o multitudine de beneficii pentru sănătate, lucru descoperit de sute de ani de medicina traditionala, dar demonstrat stiintific de cateva zeci de ani, acum acordandui-se noi valente, după cum explică medicul homeopat Cristina Bogdan :

 „În primul rând, capsaicina are un efect analgezic, ajutând în special în tratarea durerilor datorate bolilor reumatismale cronice, celor rezultate în urma traumatismelor scheletului sau celor datorate neuropatiei diabetice sau din nevralgia postherpetică. Stimularea sistemului imunitar este un alt beneficiu al capsaicinei prin atragerea celulelor sistemului imunitar care ajută la distrugerea bacteriilor şi inactivarea substanţelor toxice care au fost rezultate ori din distrugerea celulară, ori din alergii. Acţiunea antitumorală, de asemenea, este un alt punct forte al capsaicinei întrucât are puternice efecte anti-proliferative asupra culturilor de celule maligne în cazul cancerului de prostată, precum şi cel ovarian, mamar, de ficat, de plămâni precum şi leucemie. Nici afecţiuile respiratorii nu sunt ocolite de efectele benefice ale capsaicinei, aceasta având efect decongestionant pentru căile respiratorii în cazul sinuzitelor si rinitelor. Capsaicina mai este benefică şi în bolile vasculare fiindcă stimulează circulaţia prin efectul vasodilatator, ajutând la scăderea tensiunii arteriale şi riscului de accidente vasculare sau infarct miocardic. Ajută şi la stimularea circulaţiei membrelor inferioare şi la înlăturarea durerilor în zona în care se aplică cremele pe bază de capsaicină. În diabet, capsaicina ajută tocmai prin efectele sale analgezice şi de creştere a fluxului sanguin, despre care am vorbit şi mai devreme.

Nu in ultimul rând, capsaicina ajută în problemele cu colesterolul şi greutatea. Pe de-o parte, prin cresterea activităţii enzimelor responsabile de metabolismul grăsimilor şi scăderea cantităţii de colesterol absorbit de organism, capsaicina ajută la reducerea nivelului de colesterol din sânge. Pe de altă parte, ingestia alimentelor picante, care de cele mai multe ori conţin capsaicină, creşte rata metabolismului, determinând scăderea în greutate. Mai mult decît atât, consumul de alimente care conţin capsaicină sunt responsabile de un efect termodinamic de încălzire pentru aproximativ 5 ore după ingestie, stimulând digestia şi alte funcţii ale organismului.

Capsaicina este substanţa activă care, alături de extractul de ceai verde contribuie la efectele benefice de pierdere în greutate asociate cu Chilliburner. Acesta este un preparat natural, unic prin acţiunea sa deoarece datorită extractului de ardei iute stimulează pierderea în greutate prin accelerarea arderilor grasimilor. Este prelucrat pe baza unei tehnologii patentate în microcapsule ce protejează împotriva iritării sistemului digestiv şi a cavităţii bucale.  Extractele de capsaicină şi de ceai verde cu un conţinut ridicat de cafeină ajută la pierderea în greutate într-un mod natural. Mai mult decât atât, inulina, fibra probiotică ce ajută la formarea florei bacteriene intestinale naturale, protejează sistemul digestiv pentru a contracara orice potenţial efect advers. Chiliburner.

Chillishape, gelul anticelulitic cu extract  de chilli şi lavandă are şi el efecte în procesul de slăbire şi de înlăturare a celulitei, îmbunătăţind fermitatea pielii, înlăturând celulita şi remodelând coapsele, burta, şoldurile şi fesele. Efectul său de încălzire a zonei tratate şi de îmbunătăţire a microcirculaţiei sangvine, ajută la creşterea vascularizaţiei la nivel local şi la facilitarea trecerii nutrienţilor către ţesuturile de profunzime, crescând rata metabolismului la nivelul locului unde a fost aplicat pe piele, eliminând eficient toxinele din corp.

Capsaicina, prin multiplele sale beneficii despre care v-am vorbit mai devreme, poate fi considerata un aliat important atat al sanatatii cat si al frumusetii, iar atât timp cât ne poate vindeca ajutându-ne în acelaşi timp să slăbim, e cu atât mai important pentru starea noastra de bine „afirmă medicul Cristina Bogdan.

Chilliburner şi Chillishape pot fi achiziţionate atât online, de pe site-ul www.chilliburner.ro, fie de la farmaciile Remedia şi Plafar şi costă 120 RON cutia cu 30 de tablete Chilliburner sau 240 RON pachetul cu 2 cutii a câte 30 de tablete şi un gel anticelulitic Chillishape de 200 ml.

Surse foto:

www.libertatea.ro

www.chilliburner.ro