Slăbește mâncând calorii negative

Oare se poate să mănânci mult și să slabești în același timp? Ei bine, da! Cum? Mâncând alimente care conțin calorii negative. Acest lucru înseamnă, în principiu, că organismul consumă mai multă energie pentru a digera aceste alimente decât oferă ele.  Acestea reprezintă  o sursă foarte bună de fitonutrienți și nu conțin deloc grăsimi. Sunt, de asemenea, alimente bogate în apă, fiind foarte sățioase și sănătoase.

Țelina– 120 g de țelină conțin doar 19 calorii. Trebuie mai mult de 19 calorii pentru a prepara, mânca și digera 120 g de țelină, de aceea este considerată un aliment cu calorii negative. Practic, poți mânca la nesfârșit țelină, fără să te îngrași.  Țelina este, de asemenea, un bun medicament. Sucul de țelină are efect antiinflamator, iar apigenina pe care o conține reduce riscul cancerului ovarian.

Salata verde, ceapa și verdețurile Salata verde este formată în mare parte din apă. O ceașcă de salată verde nu conține mai mult de 8 calorii. Așadar, poți mânca atât cât vrei, căci nu există pericolul kilogramelor în plus.

La fel și în cazul cepei. O ceașcă are 64 de calorii și nu numai că e benefică pentru imunitate, dar îți oferă și o mulțime de nutrienți anti-cancer.

Toate verdețurile conțin calorii negative, însă mare grijă atunci când le mănânci sub formă de salată. Daca adaugi un dressing de 300 calorii, atunci caloriile negative din verdețuri nu mai funcționează. Evită să adaugi foarte mult ulei și renunță la dressingurile din  comerț. Acestea conțin foarte multe chimicale, precum glutamatul monosodiu, o substanță nocivă responsabilă de distrugerea țesutului nervos și de obezitate.

Tăiețeii din alge– În mod normal, tăiețeii sunt interziși pe perioada dietelor, căci conțin amidon din grâu, plin de calorii. Chiar și cei din făină integrală, orez brun sau quinoa au foarte multe calorii.

De aceea, tăiețeii din alge sunt o alegere excelentă.  O porție are doar 6 calorii, însă ocupă destul loc în stomac încât să-ți confere senzația de sațietate. Au și un efect detoxifiant, iar adăugați la supe sau borșuri creează impresia de abundență.

Muraturile– Murăturile sunt o alegere excelentă atunci când vrei să ronțăi ceva. Castraveții murați sunt delicioși, crocanți și conțin calorii negative. O ceașcă cu castraveți murați are doar 16 calorii. Cu siguranță e nevoie de mai multă energie de atât pentru a-i mânca și digera. Așa că, dacă ești la dietă, alege să-i consumi drept gustare. Ai mare grijă însă la zahărul și la aditivii pe care foarte multe mărci de murături din comerț îi conțin. Cumpără murături de la țăranii din piața sau, de ce nu, încearcă să le prepari chiar tu.

Grapefruitul– Grapefruitul nu este chiar un aliment cu calorii negative, însă merită consumat din mai multe motive. Pentru început, o ceașcă cu grapefruit nu are mai mult de 74 de calorii, reprezentând gustarea ideală atunci când ai pofta de ceva bun. De asemenea, conține narigenină, substanță derivată din gustul amărui al fructului, care determină ficatul să descompună grăsimea. Așa că, dacă ești la dietă, grapefruitul nu trebuie sub nicio formă să lipsească din meniul tău.  Atenție însă la așa-zisele sucuri ”naturale” din comerț. Un astfel de suc de grapefruit  nu mai are același efect benefic, mai ales că este pasteurizat. In schimb, poți prepara acasa un smoothie, delicios și sănătos.

Nu-i așa că e plăcut să știi că poți mânca pe săturate și să slăbești? Consumă cât mai multe astfel de alimente cu calorii negative și efectele benefice vor apărea de îndată.

Cătălina Țurlan

Sursă foto: www.blirk.net