Mituri despre par

Miturile despre păr ne dau motive serioase de îngrijorare. Dacă stăm să dăm atenţie unora dintre acestea, îngrijirea părului devine un stres în sine. Şi ştim că stresul, din păcate, nu e un mit. Aşadar, relaxează-te!

Pentru că vrem să avem un păr frumos citim și auzim tot felul de informații și ajungem să dăm crezare și celor mai absurde mituri. Fie că ne dorim un păr mai sănătos, mai des, mai strălucitor, mai lung sau mai blond, există un mit care ne pune pe gânduri. Adevărat sau fals?

Dr. Constantin Venerus – Popa – medic primar dermatolog Medsana: Unul dintre miturile frecvent întâlnite spune că părul spălat prea des se usucă și se degradează. Dimpotrivă, părul nostru are de suferit dacă îl lăsăm prea mult timp nespălat – pielea capului nu se mai poate lubrifia cu uleiuri naturale, părul devenind uscat și lipsit de strălucire.

Recomandarea este sa ne spălăm pe cap de câte ori simțim nevoia, chiar și zilnic dacă este cazul, și să alegem un șampon adecvat tipului nostru de păr.

Cu siguranță ai auzit și alte zvonuri despre îngrijirea părului care se încadrează tot în categoria mituri. Avem însă o veste bună! Oricare ar fi mitul care îți influențează rutina îngrijirii zilnice a părului, CLEAR are o soluție pentru tine.

Placa de îndreptat părul va schimba definitiv textura părului tău. Fals! După un tratament de îndreptare firul de păr va fi afectat, însă rădăcina rămâne intactă. Odată cu creșterea părului, textura revine la normal. Există însă și o altă soluție pentru îngrijirea părului degradat sau vopsit – CLEAR Damaged & Colored Hair Repair – pentru un păr cu până la 98%* mai puține fire rupte și vârfuri despicate.

Se mai spune că un șampon bun produce foarte multă spumă. Pentru a crea o experiență plăcută în timpul spălării părului, șamponul poate incorpora ingrediente care îmbunătățesc capacitatea de spumare, fără ca acestea să influențeze puterea de curățare. Astfel mai multă spumă nu înseamnă un păr mai curat. Pentru o curățare și îngrijire eficiente îți recomandăm CLEAR Soft & Smooth – hrănește părul și pielea uscată a capului și lasă părul strălucitor și cu până la de 4 ori mai mătăsos*.

Un alt mit este și faptul că părul poate deveni imun la șampon. În realitate nu există dovezi științifice care să ateste acest fapt. Oricât de mult este folosit, șamponul îndeplinește mereu același rol – acela de a curăța și de a îngriji atât pielea scalpului, cât și firul de păr. Pentru cei ce au păr cu tendință de îngrășare CLEAR Scalp Oil Control este alegerea potrivită. Având în componență mentol și extract de lămâie CLEAR Scalp Oil Control elimină mătreața și mâncărimile** asociate și îndepărtează excesul de sebum începând de la prima spălare.

Există voci care spun că mătreața este contagioasă. Matreața este o problemă ce depinde de mulți factori, dar principala cauză rămâne Malassezia, o ciupercă ce trăiește pe scalpul sănătos al majorității adulților, dar care uneori se înmulțește necontrolat cauzând iritații care conduc la o reînnoire excesivă a celulelor. Rezultatul este un număr mare de celule moarte. În timp ce se desprind de scalp, aceste celule se aglomerează sub formă de mătreață. Apariția mătreții înseamnă un scalp sensibil la factorii externi: radiații UV, poluare, spălare neregulată, dar și interni: exces de sebum, fluctuații hormonale, stres.

Dar un lucru este sigur, toată lumea are Malassezia, aceasta este prezentă în mod natural în flora scalpului, dar în proporții controlate.

Gama de șampoane CLEAR conţine tehnologia inovatoare NUTRIUM 10 cu agenţi anti-mătreaţă,  vitamine şi minerale. Şamponul CLEAR  îndepărtează mătreaţa**,  întăreşte rezistenţa naturală a pielii capului şi ajută la hrănirea în profunzime a acesteia.

* Față de un șampon obișnuit fără balsam

** Mătreața vizibilă, necesită spălare regulată