Modelul anului- Cara Delevingne

Dacă Heidi Klum este supranumită „the body” în industria modei, atunci Carei Delevingne ar trebui să i se dea porecla de „the face” pentru că în ultimele luni, oriunde mă uit, o văd pe copertă şi prin prezentările de modă ale celor mai cunoscute case de modă. Cu siguranţă ai văzut-o în numeroase pictoriale. Ea este modelul anului, desemnată de British Fashion Awards.

Cara are 20 de ani şi este cunoscută, în principal datorită afilierii sale cu brand-ul Burberry, pentru care este imagine de 2 ani de zile, atât al colecţiilor de haine, cât şi al parfumului Burberry Body Tender şi al liniei de cosmetice recent lansată.

Delevingne apare ca imagine a ultimelor colecţii Reserved, DKNY şi Chanel, coleţia Resort. Ea a fost cel mai căutat model pentru prezentările din timpul Săptămânilor Modei pentru sezonul toamnă-iarnă 2013-2014, defilând pentru Moschino, Jason Wu, Oscar dela Renta, Burberry, Dolce&Gabanna, Fendi, Diane von Furstenberg, Stella McCartney şi Chanel, făcându-şi loc şi printre modelele Victoria’s Secret.

Mai mult, dacă aţi văzut filmul Anna Karenina, modelul a avut un rol mic, al Prinţesei Sorokina.

Pe lângă imaginea glamour pe care o are pe catwalk, Cara este o hipsteriţă în viaţa de zi cu zi, poartă haine lejere, stilul „tom boy”, nu se machiază şi îşi lasă părul natural. Este cunoscută pentru purtatul excesiv al fesurilor, devenind o nouă tendinţă sezonul trecut, pentru sprâncenele groase, pentru personalitatea copilăroasă, dar şi pentru prieteniile pe care le are cu Rita Ora şi Rihanna, cu care petrece ori de câte ori are ocazia.

 Laura Banciu

Foto: www.vogue.co.uk  şi www.burberry.com